Select Page

Dan slovenske hrane in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk

Dan slovenske hrane (uradno razglašen s strani Vlade Republike Slovenije) in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, se vsako leto izvaja tretji petek v mesecu novembru. Letos bo obeleževanje potekalo v petek, 17. novembra.

Tudi letos bomo na ta dan na naši šoli pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk in obeležili dan slovenske hrane. Letos bomo več pozornosti namenili kruhu saj je tudi  slogan »Kruh za zajtrk – super dan!«.

Učenci od 1. do 5. razreda bodo imeli dan dejavnosti na temo Slovenski tradicionalni zajtrk, učenci od 6. do 9. razreda si bodo ob 7.30 pripravili zajtrk v svoji učilnici.

Ta dan zajtrka za učence ni.

Vabilo na karierni sejem

V sredo, 15. 11. 2023 in četrtek, 16. 11. 2023, bo v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja potekal Karierni sejem, na katerega ste vabljeni starši in učenci.
Posebej za vas so organizirali predavanje Srečni starši, srečni otroci (Petra Božič Blagajac, Maja Lončar; Paleta znanj), ki bo potekalo v četrtek, 16.11.2023 ob 14.30 do 16. ure.
Več o dvodnevnem programu si lahko pogledate na spletni strani Kariernega sejma: https://sejem-karierni.si/program-karierni-sejem-2023/

Lepo vabljeni!

Zbiralne akcije v tednu od 2. 10. do 6. 10. 2023

V prihodnjem tednu bodo potekale tri zbiralne akcije:

  • zbiralna akcija kartuš in tonerjev (2. 10. – 6. 10. 2023 – zbiramo originalne odpadne kartuše in tonerje – odložite jih v zeleno posodo, ki stoji na zadnji strani šole),
  • zbiralna akcija odpadnega papirja (2. 10. – 6. 10. 2023 – zbiramo samo časopis, revije in reklame – brez kartona in knjig),
  • zbiralna akcija odpadnega olja (petek, 6. 10. 2023 – olje lahko oddate na zadnji strani šole od srede, 4. 10. 2023 naprej).

Javni razpis

Na povezavi najdete dokumentacijo javnega razpisa o oddaji prostorov, drugih nepremičnin in opreme Osnovne šole Leona Štuklja Maribor v uporabo.

Prvi šolski dan

Drage učenke in učenci,

s poukom v novem šolskem letu 2023/2024 pričnemo v petek, 1. septembra 2023, po naslednjem razporedu:

  • Učenci od 6. do 9. razreda se zberejo pred šolo ob 8. uri. Sledil bo ravnateljev nagovor, nato pa bodo učenci skupaj z razredniki odšli v matične učilnice.
  • Učenci od 2. do 5. razreda in učenci mednarodne šole se zberejo pred šolo ob 8.30. Sledil bo ravnateljev nagovor, nato pa bodo učenci skupaj z razredniki odšli v matične učilnice.

S seboj prinesite šolsko torbo (prejeli boste nekatere učbenike iz učbeniškega sklada), zvezek, peresnico s pisali in šolske copate.

Želimo vam brezskrbna preostala počitniška dneva in vas lepo pozdravljamo!

Kolektiv OŠ Leona Štuklja Maribor

Nacionalno preverjanje znanja 2023

Učenci 6. in 9. razredov bodo letos nacionalno preverjanje znanja opravljali v naslednjih terminih:

6. razred
danpredmetdovoljeni pripomočki
4. 5. 2023SLOVENŠČINAModro ali črno pisalo.
8. 5. 2023MATEMATIKAModro ali črno pisalo, navadni svinčnik, geotrikotnik, šestilo, ravnilo, radirka, šilček. Žepno računalo NI dovoljeno.
10. 5. 2023ANGLEŠČINAModro ali črno pisalo.
9. razred
danpredmetdovoljeni pripomočki
4. 5. 2023SLOVENŠČINAModro ali črno pisalo.
8. 5. 2023MATEMATIKAModro ali črno pisalo, navadni svinčnik, geotrikotnik, šestilo, ravnilo, radirka, šilček. Žepno računalo NI dovoljeno.
10. 5. 2023GLASBENA UMETNOSTModro ali črno pisalo.

Na dan pisanja pridejo učenci v šolo ob 7:45. Preobujejo se v šolske copate in v garderobi mirno počakajo na učitelje. Po skupinah, ki so nalepljene na vratih učilnic, se razporedijo v razrede.

Preizkuse pišejo od 8:00 – 9:00.

UČENCI BODITE TOČNI!

Pri pisanju NPZ ni dovoljena uporaba pisala, ki deluje po principu piši-briši in vsebuje gel, občutljiv na toploto, zaradi česar se spreminja vidnost besedila do te mere, da lahko v celoti »izgine« iz preizkusa. Učenci med pisanjem NPZ ne smejo imeti pri sebi mobitelov, tablic in/ali pametnih ur.

Po zaključku NPZ učenci nadaljujejo s poukom po urniku.

Vsem učencem želimo veliko znanja in uspeha pri reševanju letošnjega nacionalnega preverjanja znanja.

__________________________________

Za učence 1. – 3. razreda se pouk te dni izvaja normalno po urniku. Prav tako se bo zanje izvajalo jutranje varstvo.

Učenci 4., 5., 7. in 8. razredov te dni v šolo pridejo ob 9:05. Pouk bo potekal po urniku; začetek je z 2. šolsko uro (ta dan učenci nimajo predur).

Ker imajo posamezni učenci podaljšan čas pisanja NPZ, bodimo vsi uvidevni in poskrbimo za kar največji mir in tišino na šoli do 9.15. Hvala!

Pojav UŠI

Spoštovani starši!
Obveščamo vas, da so se na šoli pojavile naglavne uši. Prosimo vas, da vsakodnevno pregledujete lasišče svojega otroka. Če so se pri njem pojavile naglavne uši, je nujno, da natančno izvedete razuševanje (s preparatom proti ušem). Otrok se lahko vrne v šolo takoj po opravljenem prvem postopku razuševanja. Če se proces razuševanja ne izpelje natančno in v celoti, se uši ponavljajo in vedno znova prenašajo.
Pri uspešnem preprečevanju in odpravljanju ušivosti imate ključno vlogo starši.

Navodila za ravnanje ob pojavu naglavnih uši najdete na spletni strani Nacionalnega Inštituta za varovanje zdravja RS – NIJZ na tej povezavi, kjer lahko najdete tudi več informacij o ušivosti in njenem preprečevanju.

Accessibility