Select Page

Finale državnega tekmovanja v streljanju

V četrtek, 4. 4. 2024, je v Ljubljani potekalo Finale državnega tekmovanja v streljanju z zračnim orožjem za osnovne šole. Učenka Olha Rak iz 9.B razreda se je na tekmovanje uvrstila s tretjim rezultatom, nato pa po odličnem streljanju premagala konkurenco in osvojila zlato medaljo ter s tem postala šolska državna prvakinja v streljanju z zračno pištolo. 

Iskrene čestitke.

Uspeh Matijasa in Neli v karateju

V nedeljo, 24. 03. 2024, je v Hočah potekalo Regijsko pokalno tekmovanje – 3. krog.

Učenka 9. a razreda, Neli Mršić, je v kategoriji kata – kadetinje osvojila 1. mesto.

1. mesto je v borbah osvojil tudi Matijas Maguša, prav tako učenec 9. a razreda.

Iskrene čestitke.

Regijsko tekmovanje v streljanju

V sredo, 6. 3. 2024 je na Ptuju potekalo Regijsko tekmovanje v streljanju z zračnim orožjem za osnovne šole. Tekmovanja se je udeležila tudi učenka 9.b razreda, Rak Olha, ki je v disciplini streljanje z zračno pištolo osvojila prvo mesto ter se s tretjim rezultatom v Sloveniji uvrstila na finalno tekmovanje, ki bo 4. 4. 2024 potekalo v Ljubljani. 

Čestitamo nastopajoči in držimo pesti za nov odličen dosežek.

Leto generala Rudolfa Maistra

V ponedeljek, 4. 3. 2024, je potekalo predavanja ob 150. obletnici rojstva in 90. obletnici smrti generala Rudolfa Maistra. Več si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Razstava “LIKOVNA SEMENA”

Vabimo Vas na ogled razstave z naslovom “LIKOVNA SEMENA”, kjer razstavljajo tudi naši učenci.
Gre za letno pregledno razstavo otroškega likovnega ustvarjanja v vzhodni Sloveniji. Namen razstave je spodbuditi mlade ustvarjalce, ustvarjalke, njihove mentorje in mentorice k predstavitvi otroških likovnih del v galerijskem prostoru, reflektirati stanje likovne pedagogike v vzhodni Sloveniji ter izmenjati znanje in izkušnje ob primerih dobrih praks.

Otvoritev razstave bo 8. 3. 2024 v Vetrinjskem dvoru Maribor.

Tukaj si lahko ogledate VABILO.

Mentor: Natalija Juhart Brglez, učiteljica likovne umetnosti

Področno tekmovanje iz namiznega tenisa

Včeraj, 15. 2. 2024, je v Dvorani Tabor potekalo področno tekmovanje iz namiznega tenisa. Tekmovanja sta se udeležila tudi dva učenca naše šole in sicer Kaja Kelemina in Peter Škundrić. Oba sta se z borbeno igro prebila do finala, v katerem pa sta žal morala priznati premoč boljšega nasprotnika. Kljub temu sta zasedla odlično drugo mesto in osvojila srebrno kolajno ter se s tem rezultatom uvrstila v prvi krog državnega prvenstva.

Čestitamo obema!

Obisk kurentov

V torek, 13. februarja, so nas že tradicionalno obiskali kurenti, med katerimi je bil tudi naš učenec, Matijas Maguša.

Bilo je veselo in zanimivo.

Spomini štirih desetletij

40 let šole se zaključuje in kmalu bomo začeli pisati novo desetletje OŠ Leona Štuklja Maribor.

Do albuma dostopate TUKAJ.

Uspeh naših učencev v karateju

V soboto je v Lenartu potekalo Regijsko pokalno tekmovanje v karateju. Naši  karateisti so dosegli odlične rezultate💪🥇🥈🥉

Matic Štaher 1. mesto v kategoriji U14 KUMITE ML. KADETI -50 KG

Tai Mohorko 2. mesto v kategoriji U14 KUMITE ML. KADETI +50 KG

Lovro Stjepanović 3. mesto v kategoriji U16 KUMITE KADETI

Bivši učenec OŠ Leona Štuklja:

Erik Turk 3. mesto v kategoriji  U16 KUMITE KADETI

Dan slovenske hrane in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk

Dan slovenske hrane (uradno razglašen s strani Vlade Republike Slovenije) in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, se vsako leto izvaja tretji petek v mesecu novembru. Letos bo obeleževanje potekalo v petek, 17. novembra.

Tudi letos bomo na ta dan na naši šoli pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk in obeležili dan slovenske hrane. Letos bomo več pozornosti namenili kruhu saj je tudi  slogan »Kruh za zajtrk – super dan!«.

Učenci od 1. do 5. razreda bodo imeli dan dejavnosti na temo Slovenski tradicionalni zajtrk, učenci od 6. do 9. razreda si bodo ob 7.30 pripravili zajtrk v svoji učilnici.

Ta dan zajtrka za učence ni.

Vabilo na karierni sejem

V sredo, 15. 11. 2023 in četrtek, 16. 11. 2023, bo v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja potekal Karierni sejem, na katerega ste vabljeni starši in učenci.
Posebej za vas so organizirali predavanje Srečni starši, srečni otroci (Petra Božič Blagajac, Maja Lončar; Paleta znanj), ki bo potekalo v četrtek, 16.11.2023 ob 14.30 do 16. ure.
Več o dvodnevnem programu si lahko pogledate na spletni strani Kariernega sejma: https://sejem-karierni.si/program-karierni-sejem-2023/

Lepo vabljeni!

Uspeh naših učenk v karateju

V soboto, 11.11. 2023, je v Vuzenici potekal 5. odprti S.K.I.F. mednarodni karate turnir šolskih pasov. Neža Hrast in Katarina Arih sta se na turnirju odlično odrezali. V katah posamično sta v svoji kategoriji dosegli prvo in drugo mesto, v katah ekipno pa tretje mesto.

Prav tako je v soboto, 11.11.2023, v Slovenskih Konjicah potekalo državno prvenstvo. Učenka 9.A razreda, Neli Mršić, je v kategoriji kadetinj v katah osvojila 3. mesto.

Čestitamo!

Obisk v varstveno delovnem centru Sonček

V sredo smo se z učenci 3.-5. razreda odpravili na obisk v varstveno delovni center Sonček. Tam so nam povedali in pokazali kaj vse počnejo, z njimi smo se podružili in skupaj ustvarjali buče. Bilo je super in še jih bomo obiskali!

Nastop naših učenk na ljubljanskem maratonu

V nedeljo, 27. 10. 2023 je v Ljubljani potekal 27. Ljubljanski maraton, v sklopu katerega je bil izveden tudi tek za učenke in učence osnovnih šol. Pomerili so se v različnih kategorijah na različnih razdaljah. Osnovno šolo Leona Štuklja Maribor sta zastopali dve tekmovalki in sicer Elena in Katrina Kržan. Elena je v kategoriji deklet letnik 2012, kjer je nastopilo 310 tekačic osvojila odlično 24. mesto. Čestitke!

Accessibility