Select Page

Naziv KULTURNA ŠOLA

Že četrtič zapored smo prejeli naziv KULTURNA ŠOLA. Naziv se podeljuje vsaka štiri leta in ga prejmejo šole, ki uspešno prestanejo kandidacijski postopek.

Naša šola si je naziv prislužila za obdobje naslednjih štirih let, za izjemne rezultate na več področjih kulturnega udejstvovanja. Čestitke vsem učencem in mentorjem kulturnih dejavnosti na naši šoli!

Literarni natečaj mali Pranger – ELA

Učenci predmetne stopnje so že tradicionalno sodelovali na literarnem natečaju mali Pranger – ELA. Letos sta v konkurenci kar 109-ih prispevkov naša Lana Čižić iz 6.a ter Samo Bengez iz 7.a, dobila posebno priznanje komisije in se uvrstila med 20 najboljših mladih ustvarjalcev. Iskrene čestitke!
V spodnjem posnetku, ki so ga organizatorji oblikovali v namen sklepne prireditve, lahko slišite recitacijo njunih prispevkov. Zelo smo ponosni nanju!

https://www.youtube.com/watch?v=WjbuODAMgkA

52. srečanje mladih zgodovinarjev

Učenci naše šole Andraž Arnečič, Neja Onič in Klemen Ješovnik, so se včeraj, 22. junija 2021, udeležili 52. srečanja mladih zgodovinarjev v vili Podrožnik v Ljubljani. Za raziskovalno nalogo, ki so jo pripravili pod mentorstvom učitelja Aleksandra Peklarja, z naslovom “Pekre – ko je odločnost Mariborčanov pregnala JLA”, so od predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja, prejeli zlato priznanje.

Učenci so bili na prireditvi za svojo nalogo še posebej pohvaljeni, saj je naloga bila ena izmed dveh najboljših.

Sprejem prvošolcev v šolsko skupnost

Osmošolci so danes pripravili program ob sprejemu prvošolcev v šolsko skupnost. Običajno je ta svečani dogodek na dan šole 12.11.  Zaradi razmer v jeseni (delo na daljavo), smo izkoristili lep dan in presenetili naše male varovance s programom in darilci, ki so jih učenci sami pripravili.

Prvošolci so za Ajšo in Žanom ponovili svečano prisego, vsak prvošolček je od svojega varuha prejel kamen z mavrico in zapestnico z imenom. Sledilo je druženje v učilnici na prostem.

Veselimo se jeseni, novega šolskega leta, ko se bodo učenci lahko družili in spoznavali brez omejitev.

Preberite več…

Šolski plesni festival

Šolsko leto se bo kmalu odvrtelo h koncu, tukaj pa je še ena plešoča športna objava! Se še spomnite novičke o Šolskem plesnem festivalu, v okviru katerega so na področnem tekmovanju nastopila tri naša dekleta? S ponosom razglašamo, da so Neli Mršič, Doroteja Maher in Kaja Kelemina v skupinskem izzivu z lastno koreografijo pod mentorstvom učiteljice športa Nuše Maver priplesale do 1. mesta! Svoj ples so pogumno posnele v naravi in tako pokazale, da lahko živahno srce poskočno poplesuje prav povsod, kjer se mu zahoče! Posnetek si lahko ogledate tudi na naši Facebook strani.

Dekleta, iskrene čestitke!

Mala kolesarska šola

Učenci 4.a in 4.b razreda so  se v sredo, 9.6.2021 pri šport vključili v program MALA KOLESARSKA ŠOLA, ki jo je organizirala MOM. Najprej so jim učitelji šole pregledali kolesa in pravilno namestili kolesarske čelade. Pri skate parku so jim pripravili 4 poligone za izvajanje vaj spretnosti, ravnotežja in vožnje s kolesi med ovirami. Potekalo je tudi tekmovanje v počasni vožnji. Najboljši  je bil  tisti, ki je razdaljo prevozil najpočasneje, ne da bi stopil s kolesa. Učenci so dobili nagrado presenečenja za dobro opravljeno delo. Nihče ni skrival navdušenja in zadovoljstva. Bilo je SUPER.

 

Preberite več…

Državno prvenstvo v karateju

V nedeljo, 6. junija 2021 je v športni dvorani ŠIC Ljutomer potekalo državno prvenstvo v karateju, v športnih borbah – kumite in katah. V slednjih sta nastopila naša učenca Neli Mršič iz 6. a in Matic Donko iz 8. a. V svojih kategorijah sta osvojila odlično 2. mesto!

Za uspeh jima iskreno čestitamo!

Uspeh Žana in Lane

15.5. 2021 je v Kopru potekalo Ekipno prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke U16. Žan je v solo teku zmagal na 1000 m ter z rezultatom 2:41,00 za skoraj 10 sekund popravil svoj osebni rekord.  Lana, ki je na tem tekmovanju nastopila z dve leti starejšimi vrstnicami pa je zmagala v svoji skupini teka na 300 m z osebnim rekordom 45,35 ter skupno osvojila 19.mesto.

Svetovni dan športa

POZOR, POZOR! Med vikendom je našo šolo prevetril športni vihar, ki je svoje sledi pustil na nekaterih vogalih šolskih hodnikov. Na njih je obesil športne naloge, s katerimi vas izziva, da jih opravite vsakič, ko se sprehodite mimo. Njegov prihod pa ni naključen, temveč je povezan s Svetovnim dnevom športa, ki ga obeležujemo 31. maja.

Preberite več…

Plesni festival za osnovne šole

Kljub nenavadnim razmeram, ki so zaznamovale to šolsko leto, se Plesna zveza Slovenije ni predala in tako tudi letos organizira Plesni festival za osnovne šole, v katerem bodo sodelovale tri učenke naše šole, in sicer Neli Mršić (6. a ), Doroteja Maher (6. a) in Kaja Kelemina (6. b). Nastopile bodo v kategoriji »skupinski izziv« pod imenom Powerpuff girls. Področno tekmovanje bo potekalo preko spletne aplikacije Zoom, zato vabimo prav vse, da se pridružite ogledu – tiste, ki ste svoje šolske dni že odplesali, kot tudi naše najmlajše, ki jim bodo naša dekleta morda vlila pogum, da si plesne čeveljce v prihodnjih letih obujejo še sami.

Vabljeni torej v ČETRTEK, 27.5.2021, ob 13. uri, da navijate za naša dekleta in se skupaj z njimi zavrtite v plesnih ritmih!

Zoom povezava: https://us02web.zoom.us/j/89171116864 (Meeting ID: 891 7111 6864)

Tekmovanje za EPI READING BADGE – angleška bralna značka

V mesecu maju, je na naši šoli potekalo tekmovanje za angleško bralno značko EPI Reading Badge. Tekmovanje je potekalo za učence 2. in 3. razreda.

Tekmovalo je 57 učencev. Od teh je zlato priznanje osvojilo 46 učencev, srebrno 5 učencev in priznanje za sodelovanje 6 učencev.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in želimo še naprej veliko veselja pri branju angleških knjig!

Mladi za napredek Maribora

Tudi v letošnjem šolskem letu je pod okriljem ZPM potekalo srečanje Mladi za napredek Maribora. Naši učenci so bili v raziskovalni dejavnosti zelo uspešni. Zala Vodušek je pod mentorstvom Danijele Kajzer in somentorstvom svojih staršev raziskovala na področju naravne in kulturne dediščine ter dosegla srebrno priznanje. Andraž Arnečič, Neja Onič, Klemen Ješovnik so pod mentorstvom Aleksandra Peklarja raziskovali na področju zgodovine in prav tako dosegli srebrno priznanje. Vsi učenci so se z raziskovalnimi nalogami uvrstili na državno srečanje. Vsem učencem in mentorjem iskreno čestitamo!

Državno tekmovanje iz MATEMATIKE

V soboto, 15. 5. 2021, je potekalo državno tekmovanje iz matematike. Na šolskem tekmovanju se je odlično odrezal učenec Nik Hernah Kajbič iz 8. A razreda. S svojim doseženim rezultatom je napredoval na državno tekmovanje. Uradni rezultati še niso znani, kljub vsemu pa Niku iskreno čestitamo.

Ozaveščanje o varnosti kolesarjev

Teden od 17. do 30. maja je namenjen ozaveščanju o varnosti kolesarjev. Vse učenke in učence, ki se vozite s kolesom želimo spomniti, da je pomlad pravi čas za preverjanje tehnične brezhibnosti kolesa. Ne pozabite niti na obvezno opremo – čelado, saj bistre glave vedno varuje čelada!

Želimo vam veliko varno in srečno prevoženih kilometrov s kolesi!

Državno tekmovanje iz Vesele šole

V sredo, 14. 4. 2021 ob 13.30 uri je na naši šoli potekalo državno tekmovanje v znanju iz Vesele šole. Tekmovanja sta se udeležila 2 učenca iz 5. in 7. razreda. To sta bila Peter Škundrič in Brina Oman in oba sta osvojila srebrno priznanje. Čestitamo.

Zlato priznanje iz GEOGRAFIJE

Učenka 7. A – BRINA OMAN, je 24. 4. 2021, dosegla ZLATO PRIZNANJE  iz znanja o geografiji.

Brina se je pridno pripravljala na tekmovanje in najprej dosegla največ točk – v svoji skupini – na šolskem tekmovanju. Doseženo število točk ji je omogočilo tekmovanje na državni ravni.

S svojim znanjem o prehrani po svetu,  je šolsko bronasto priznanje nadgradila –  z zlatim državnim priznanjem.

ČESTITAMO!

Letovanja ZPM Maribor

Obveščamo vas, da v ponedeljek, 3. maja 2021,  ZPM prične sprejemati prijave za letovanje na DMZ Pohorje in v VIRC Poreč. Prijavnici sta objavljeni na njihovi spletni strani in sta osnova za prijavo otroka v želeno izmeno in želeni termin.

Če želite uveljavljati pravico do subvencije letovanja s strani občine, morate ob prijavnici poslati tudi ustrezne dokumente (kopijo veljavne odločbe o otroškem dodatku), skladno z navodili občin, kjer imate stalno bivališče.

Seznam načina oddaje prijavnic z dokazili za obračun subvencioniranja po posameznih občinah je objavljen na njihovi spletni strani.

 

Unesco priložnost: STARA IGRA(ČA) ZA NOVO VESELJE

V šolskem letu 2020/2021 smo se učenci 3.a in 3.b odločili sodelovati v UNESCO projektu stara igra(ča) za novo veselje. V ta namen smo ob dnevu zemlje organizirali razredno tržnico izmenjave igrač. S tem smo omogočili, da bo razveseljevala nekoga drugega ter kot odpadek ne bo predstavljala bremena našemu okolju. Cilj izvedenega projekta je bil dosežen s tem, ko smo zagledali nasmeh na obrazu otrok in iskrice v njihovih očeh.

 

 

Preberite več…

Povabilo na spomladansko čistilno akcijo

Mestna občina Maribor bo v sodelovanju z Javnim holdingom Maribor to soboto izvedla še drugi del spomladanske čistilne akcije Moji odpadki, moja skrb. Akcijo izvajajo v okviru pobude Izboljšajmo Maribor, s ciljem, da ob čiščenju okolja tudi ozaveščajo o ravnanju z odpadki in zvišujejo raven odgovornosti za odpadke, ki jih ustvarimo.

Prvi del akcije je bil uspešno izveden minulo soboto na desnem bregu Drave, drugi del pa bo v soboto, 24. aprila na levem bregu reke Drave.

Več o akciji si lahko preberete na spletni strani www.maribor.si ter na Facebook strani in Instagram profilu MO Maribor.

ZBIRALNE AKCIJE!!!

ZBIRALNE AKCIJE

V četrtek, 22. 4., bosta potekali zbiralna akcija starega papirja in odpadnega JEDILNEGA olja.

Zabojnik za papir bo postavljen na običajnem mestu – pri učilnici na prostem. Vanj lahko odlagate časopisni papir, reklamni papir … vljudno prosimo, da NE odlagate kartona.

Odpadno jedilno olje bomo zbirali v podhodu – dovoz do kuhinje med 7.30 in 8.15.

 

Področno šahovsko prvenstvo

Danes je med 16. in 19. uro potekalo področno šahovsko posamično osnovnošolsko prvenstvo Mariborske regije za šolsko leto 2020/2021. Na tem prvenstvu je sodeloval Aleks, ki je zastopal našo šolo, in dosegel 2. mesto. S tem se je uspešno uvrstil na 23. posamično osnovnošolsko državno prvenstvo za učenke in učence za šolsko leto 2020/21, ki bo v sredo, 21. 4. 2021, na spletu (www.lichess.org).

Velikonočne voščilnice za varovance doma starejših občanov

Naši učenci iz 3.a, 3.b in 5.a razreda so za varovance Doma starejših občanov Danice Vogrinec (enota Tabor) pripravili majhno presenečenje. Pod okriljem svojih razredničark, Danijele Muršec, Mojce Tršavec in Polone Drozg, so pripravili velikonočne voščilnice s kratkim zapisom. Prejeli smo tudi nekaj fotografij, kjer so si varovanci izbrali vsak svojo voščilnico.

 

 

Preberite več…

Z ODRA NA ODER 2021 – četrtek, 25. 3.

Letošnje 24. tradicionalno srečanje osnovnošolskih gledaliških skupin Z ODRA NA ODER, ki ga vsako leto pripravljamo na OŠ Leona Štuklja v Mariboru, bo v vseh pogledih drugačno. Covid-19 nam še vedno narekuje tempo našega vsakdana, ampak učenci in učitelji se ne damo. In prav zato je letošnje srečanje drugačno, polno izzivov, dragoceno in nepozabno. V celoti se bomo preselili na splet. Povezave na posamezne izvedbe, bodo objavljene naknadno, na naši spletni strani.

Do predstav dostopate TUKAJ.

Linija za Očete in Mame – LOM

Razvoj dogodkov v zadnjem letu dni je temeljito spremenil razmere, v katerih živimo. Posledice se kažejo tudi v napetih družinskih odnosih, povečala se je razdražljivost, občutljivost in konfliktnost med partnerji, med starši in otroki. Stiske v družinah zaznavajo tudi prostovoljci – svetovalci na Telefonu za otroke in mladostnike TOM®, saj na telefonsko številko 116 111 pogosto pokličejo tudi starši, ki iščejo starševske nasvete. Zato so se na ZPM odločili, da staršem ponudijo oporo preko posebne telefonske linije namenjene staršem, Linije za Očete in Mame – LOM.  Telefonska linija je namenjena vsem staršem, ki jih muči kakršnokoli vprašanje s področja vzgoje ter odnosov med starši in otroki in v družini nasploh.

Več o projektu Zveze prijateljev mladine Maribor si lahko preberete tukaj.

VABILO

Spoštovani starši !

Da postane internet vir znanja in zabave, ga moramo uporabljati varno in odgovorno. Zato vas vabimo, da se udeležite roditeljskega sestanka, ki bo v četrtek, 11. 3. 2021 ob 16. 30 za starše otrok od 1. – 5. razreda, za starše otrok od 6. – 9. razreda pa ob 18.uri.  Naslov predavanja je  VARNA RABA INTERNETA. Sestanka se udeležite na spletni povezavi, ki vam jo bodo posredovali razredniki.

Lepo vas pozdravljamo!

Ravnateljica, Melita Bizjak Radeljič.

Mednarodni dan boja proti otroškemu raku

15. februar je mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Tudi učitelji in učenci OŠ Leona Štuklja Maribor smo se pridružili projektu ozaveščanja o otroškem raku ter si v znak podpore pripeli zlate pentlje. Naši učenci so tako preko ustvarjanja Junakom 3. nadstropja izkazali podporo ter jim poslali veliko toplih želja.

 

 

Preberite več…

Kava ni samo za razvado

Učenci 4. a razreda so pri LUM ustvarjali nekoliko drugače. Starše so prosili, da jim skuhajo kavo. No, saj vemo, da otroci ne smejo uživati KAVE. Uporabili so jo  za ustvarjanje. Nastali so prečudoviti izdelki. Njihovi starši so bili tako navdušeni, da so se nekateri pridružili pri ustvarjanju. Motiv slikanja s kavo je bila ŽIVAL po lastni izbiri. Po vrnitvi v šolo bo pripravljena tudi razstava nastalih izdelkov. 

 

Preberite več…

Pustovanje na OŠ Leona Štuklja Maribor

Danes je v šoli nastala prava zmešnjava, kaj neki se tukaj dogaja?

Kje so vsi učenci? Kaj ne veste?

Maškare smo se zbrale, tiste ta večje in “tamale”, da bi skupaj pust praznovale. V času kosila je bil pust s krofi namazan okrog ust. To je bil predpočitniški petek, tako imenovan maškaradni zadetek.

Če pa ne verjamete, smo za vas, priložili spodnje slike v dokaz.

Preberite več…

Utrinki s športnega dne

Štuklji zmoremo marsikaj, celo obhoditi mejo Republike Slovenije. Uspelo nam je. Prehodili smo 1630,131 kilometrov. Državna meja naše države pa meri 1392 km.

Oglejte si nekaj fotografij naših učenk in učencev.

 

 

Preberite več…

Accessibility