Select Page

Dan slovenske hrane in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk

Dan slovenske hrane (uradno razglašen s strani Vlade Republike Slovenije) in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, se vsako leto izvaja tretji petek v mesecu novembru. Letos bo obeleževanje potekalo v petek, 17. novembra.

Tudi letos bomo na ta dan na naši šoli pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk in obeležili dan slovenske hrane. Letos bomo več pozornosti namenili kruhu saj je tudi  slogan »Kruh za zajtrk – super dan!«.

Učenci od 1. do 5. razreda bodo imeli dan dejavnosti na temo Slovenski tradicionalni zajtrk, učenci od 6. do 9. razreda si bodo ob 7.30 pripravili zajtrk v svoji učilnici.

Ta dan zajtrka za učence ni.

Vabilo na karierni sejem

V sredo, 15. 11. 2023 in četrtek, 16. 11. 2023, bo v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja potekal Karierni sejem, na katerega ste vabljeni starši in učenci.
Posebej za vas so organizirali predavanje Srečni starši, srečni otroci (Petra Božič Blagajac, Maja Lončar; Paleta znanj), ki bo potekalo v četrtek, 16.11.2023 ob 14.30 do 16. ure.
Več o dvodnevnem programu si lahko pogledate na spletni strani Kariernega sejma: https://sejem-karierni.si/program-karierni-sejem-2023/

Lepo vabljeni!

Uspeh naših učenk v karateju

V soboto, 11.11. 2023, je v Vuzenici potekal 5. odprti S.K.I.F. mednarodni karate turnir šolskih pasov. Neža Hrast in Katarina Arih sta se na turnirju odlično odrezali. V katah posamično sta v svoji kategoriji dosegli prvo in drugo mesto, v katah ekipno pa tretje mesto.

Prav tako je v soboto, 11.11.2023, v Slovenskih Konjicah potekalo državno prvenstvo. Učenka 9.A razreda, Neli Mršić, je v kategoriji kadetinj v katah osvojila 3. mesto.

Čestitamo!

Obisk v varstveno delovnem centru Sonček

V sredo smo se z učenci 3.-5. razreda odpravili na obisk v varstveno delovni center Sonček. Tam so nam povedali in pokazali kaj vse počnejo, z njimi smo se podružili in skupaj ustvarjali buče. Bilo je super in še jih bomo obiskali!

Nastop naših učenk na ljubljanskem maratonu

V nedeljo, 27. 10. 2023 je v Ljubljani potekal 27. Ljubljanski maraton, v sklopu katerega je bil izveden tudi tek za učenke in učence osnovnih šol. Pomerili so se v različnih kategorijah na različnih razdaljah. Osnovno šolo Leona Štuklja Maribor sta zastopali dve tekmovalki in sicer Elena in Katrina Kržan. Elena je v kategoriji deklet letnik 2012, kjer je nastopilo 310 tekačic osvojila odlično 24. mesto. Čestitke!

Uspeh na turnirju v Domžalah

V soboto,  14. 10. 2023, je v Domžalah potekal 15odprti SKIF SLO  KarateDo turnir. Na turnirju so sodelovali udeleženci iz Slovenije, Italije, Romunije in Češke. Turnirja sta se udeležili tudi dve učenki naše šole, Neža Hrast in Katarina Arih iz 2. b razreda. Bili sta zelo uspešni in v svoji kategoriji dosegli 2. in 3. mesto. Čestitamo.

Utrinki iz praznovanja 40. obletnice

🎉 Praznovanje 40. obletnice naše šole – Nepozabno doživetje! 🎉

V minulih dneh smo praznovali izjemno pomembno prelomnico – 40. obletnico naše šole! Občutek ponosa in veselja se ne da opisati, saj smo skupaj ustvarili nepozaben dan.

Kulturni program, ki smo ga pripravili, je bil čaroben in nam je omogočil, da smo se skozi glasbo, ples in umetnost spominjali preteklih štirih desetletij. Nastopajoči glasbeniki so navdušili s svojim talentom in nas popeljali na čudovito glasbeno potovanje. Hvala Ditka, Emkej Tekochee, @Leonart in @Happy OI Mcweasel, da ste prispevali k temu čudovitemu popoldnevu.

Ob tem jubileju se želimo zahvaliti vsem našim učiteljem, učencem, staršem in vsem, ki so skozi vsa ta leta prispevali k rasti in uspehu naše šole. Skupaj smo ustvarili močno skupnost, ki se je razvijala in rastla.

Še enkrat hvala vsem, ki ste se pridružili naši 40. obletnici in upamo, da se vidimo na naslednjih dogodkih in praznovanjih. 🥳

Uspeh učenke v karateju

Učenka 9.A razreda, Neli Mršić, je v soboto, 7.10 2023, v Ljutomeru tekmovala na Državnem pokalnem tekmovanju KZS.

Osvojila je 1. mesto v kategoriji kata – kadetinje.

Čestitamo!

Zbiralne akcije v tednu od 2. 10. do 6. 10. 2023

V prihodnjem tednu bodo potekale tri zbiralne akcije:

  • zbiralna akcija kartuš in tonerjev (2. 10. – 6. 10. 2023 – zbiramo originalne odpadne kartuše in tonerje – odložite jih v zeleno posodo, ki stoji na zadnji strani šole),
  • zbiralna akcija odpadnega papirja (2. 10. – 6. 10. 2023 – zbiramo samo časopis, revije in reklame – brez kartona in knjig),
  • zbiralna akcija odpadnega olja (petek, 6. 10. 2023 – olje lahko oddate na zadnji strani šole od srede, 4. 10. 2023 naprej).

Odbojka na mivki

V četrtek, 21. 9. 2023 je v športnem parku Zrkovci potekalo občinsko in področno tekmovanje v odbojki na mivki za učenke in učence osnovnih šol. Tekmovanja so se udeležili tudi naši učenci, ki so pokazali veliko mero borbenosti in ekipnega duha, a žal nam je zmanjkalo le nekaj točk za napredovanje na področno tekmovanje.

Čestitamo vsem nastopajočim.

Javni razpis

Na povezavi najdete dokumentacijo javnega razpisa o oddaji prostorov, drugih nepremičnin in opreme Osnovne šole Leona Štuklja Maribor v uporabo.

Prvi šolski dan

Drage učenke in učenci,

s poukom v novem šolskem letu 2023/2024 pričnemo v petek, 1. septembra 2023, po naslednjem razporedu:

  • Učenci od 6. do 9. razreda se zberejo pred šolo ob 8. uri. Sledil bo ravnateljev nagovor, nato pa bodo učenci skupaj z razredniki odšli v matične učilnice.
  • Učenci od 2. do 5. razreda in učenci mednarodne šole se zberejo pred šolo ob 8.30. Sledil bo ravnateljev nagovor, nato pa bodo učenci skupaj z razredniki odšli v matične učilnice.

S seboj prinesite šolsko torbo (prejeli boste nekatere učbenike iz učbeniškega sklada), zvezek, peresnico s pisali in šolske copate.

Želimo vam brezskrbna preostala počitniška dneva in vas lepo pozdravljamo!

Kolektiv OŠ Leona Štuklja Maribor

Področno šolsko prvenstvo v atletiki

V četrtek, 1. 6. 2023, je na Ptujskem atletskem stadionu potekalo področno šolsko prvenstvo v atletiki. Učenec naše šole, Tim Hernah Kajbič, je v disciplini skok v daljino za mlajše dečke zasedel odlično 3. mesto. Upamo na uvrstitev v finale državnega prvenstva. Čestitamo!

Državno srečanje otroških in mladinskih folklornih skupin

V soboto, 27. 5. 2023, je v Majšperku potekalo državno srečanje otroških in mladinskih folklornih skupin. Na njega se je izmed 189 sodelujočih skupin uvrstilo osem najboljših skupin v Sloveniji, med njimi tudi Mladinska folklorna skupina KUD Študent Maribor, pri kateri plešeta učenca 6.a razreda, Maša in Brin.

Rastem s knjigo za učence 7. razreda

udi letos smo uspešno izvedli projekt spodbujanja bralne kulture Rastem s knjigo, ki je namenjen sedmošolcem. Z njim jih skušamo motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

V Pionirskem oddelku knjižnice Nova vas so se naši učenci seznanili s storitvami splošnih knjižnic, spoznali nacionalni bibliografski sistem COBISS in se naučili iskanja knjižničnega gradiva. Prisluhnili so predstavitvi zanimivih knjig za počitniško branje, nazadnje pa so podrobneje spoznali nastanek in vsebino knjige Reformatorji v stripu, avtorjev Boštjana Gorenca in Jake Vukotiča. To je strip, ki na zabaven in poučen način prikaže delo in življenje zgodovinskih oseb, ki so tlakovale pot našemu knjižnemu jeziku. Ker se bodo z obdobjem reformacije srečali v naslednjih letih svojega šolanja, verjamemo, da bo knjiga tudi dodaten vir znanja.

DANES JE VESOLJE PRIŠLO K NAM

V sklopu naravoslovnega dne so naši učenci spoznali skrivnosti vesolja, osončja, opremo astronavtov in posebnosti našega planeta.  Izdelovali so rakete, preizkusili njihove izstrelitve in se navdušili nad njihovim izjemno dolgim poletom. Na delavnici o mali šoli astronavtike so občutili delovanje tekočega dušika, ki je rastline spremenil v prah, banano pa v priročno kladivo za zabijanje žeblja.

Strokovnjaki za kozmologijo in astronavtiko so nam pričarali pravi Vesoljski dan, ki je bil začinjen z zanimivimi vesoljskimi delavnicami in eksperimenti, ki se bodo učencem prav gotovo vtisnili v prijeten spomin. Osrednja točka naših doživetij pa je bil mobilni planetarij, ki nam je zelo realistično omogočil, da smo doživeli vesolje od blizu.

Udeležba naše učenke na državnem šolskem prvenstvu Skif Slo

Učenka 1. b razreda, Neža Hrast, se je 6. 5. 2023 v Domžalah  udeležila državnega šolskega prvenstva Skif Slo za osnovne in srednje šole. Dosegla je 1. mesto v katah posamezno za mlajše malčice – 10. Kyu – 8. Kyu.

Čestitamo.

Nacionalno preverjanje znanja 2023

Učenci 6. in 9. razredov bodo letos nacionalno preverjanje znanja opravljali v naslednjih terminih:

6. razred
danpredmetdovoljeni pripomočki
4. 5. 2023SLOVENŠČINAModro ali črno pisalo.
8. 5. 2023MATEMATIKAModro ali črno pisalo, navadni svinčnik, geotrikotnik, šestilo, ravnilo, radirka, šilček. Žepno računalo NI dovoljeno.
10. 5. 2023ANGLEŠČINAModro ali črno pisalo.
9. razred
danpredmetdovoljeni pripomočki
4. 5. 2023SLOVENŠČINAModro ali črno pisalo.
8. 5. 2023MATEMATIKAModro ali črno pisalo, navadni svinčnik, geotrikotnik, šestilo, ravnilo, radirka, šilček. Žepno računalo NI dovoljeno.
10. 5. 2023GLASBENA UMETNOSTModro ali črno pisalo.

Na dan pisanja pridejo učenci v šolo ob 7:45. Preobujejo se v šolske copate in v garderobi mirno počakajo na učitelje. Po skupinah, ki so nalepljene na vratih učilnic, se razporedijo v razrede.

Preizkuse pišejo od 8:00 – 9:00.

UČENCI BODITE TOČNI!

Pri pisanju NPZ ni dovoljena uporaba pisala, ki deluje po principu piši-briši in vsebuje gel, občutljiv na toploto, zaradi česar se spreminja vidnost besedila do te mere, da lahko v celoti »izgine« iz preizkusa. Učenci med pisanjem NPZ ne smejo imeti pri sebi mobitelov, tablic in/ali pametnih ur.

Po zaključku NPZ učenci nadaljujejo s poukom po urniku.

Vsem učencem želimo veliko znanja in uspeha pri reševanju letošnjega nacionalnega preverjanja znanja.

__________________________________

Za učence 1. – 3. razreda se pouk te dni izvaja normalno po urniku. Prav tako se bo zanje izvajalo jutranje varstvo.

Učenci 4., 5., 7. in 8. razredov te dni v šolo pridejo ob 9:05. Pouk bo potekal po urniku; začetek je z 2. šolsko uro (ta dan učenci nimajo predur).

Ker imajo posamezni učenci podaljšan čas pisanja NPZ, bodimo vsi uvidevni in poskrbimo za kar največji mir in tišino na šoli do 9.15. Hvala!

Accessibility