Select Page

Uspeh učenca 7. razreda na nogometnem tekmovanju

Učenec Taj Onič se je udeležil nogometnega tekmovanja selekcije U13, ki je potekalo v Poreču 17., 18. in 19. 6. 2022. S svojo ekipo je svojil 2. mesto ter prejel pokal za najboljšega golmana turnirja. Iskrene čestitke.

Olimpijski dan na OŠ Leona Štuklja

Danes so imeli učenci od 1. do 5. razreda Olimpijski dan, kjer so se srečali tudi s Filipom Flisarjem. Učencem je pripovedoval o tem, kako je pomembno vztrajati in slediti svojim sanjam.

Zadnje druženje devetošolcev s svojimi varovanci

Danes so se naši devetošolci poslovili od svojih varovancev, učencev 2. razreda. Povabili so jih na skupno druženje v učilnico v naravi, kjer so se posladkali in skupaj igrali. Hvala za druženje in prikupna darilca 🙂.

Finale državnega prvenstva v atletiki za osnovne šole

V četrtek 8.6.2022 na atletskem stadionu finale državnega prvenstva v atletiki za osnovne šole. Naša šola je imela 2 predstavnika. Lano  Ogrinc v teku na 1000m in Taja Oniča  v skoku v višino. Lana je bila zaradi prestopa diskvalificirana, Taj pa je v močni atletski konkurenci s preskočenimi 142 cm med mlajšimi dečki zasedel odlično 18 mest. Iskrene čestitke obema udeležencem za uvrstitev v finale in za dosežek.

Mini pokal Leona Štuklja

V četrtek, 2. 6. 2022, je OŠ Leona Štuklja pod vodstvom športnega pedagoga Boruta Cotiča organizirala občinsko prvenstvo v gimnastiki, ki se imenuje MINI POKAL LEONA ŠTUKLJA.

Občinskega prvenstva se je udeležilo 8 mariborskih šol s kar 130 učenci. Učenci so bili z nastopi zelo zadovoljni, uspešni pa so bili tudi učenci in učenke OŠ Leona Štuklja Maribor.

ČESTITAMO VSEM!!! 😁🤸‍♀️🏆

Zborovski BUM

Pravijo, da dober glas seže v deveto vas, zato so so se tudi naši učenci udeležili Zborovskega BUM dogodka, ki ga organizira OŠ Franceta Prešerna in kjer so ubrano prepevali. 🎤🎼

Zapeli so kar 10 različnih skladb. Na dogodku so se predstavili zbori še sedmih osnovnih šol, skupaj pa nas je bilo kar 350 pevcev in pevk.

Otroci so na prireditvi zelo uživali in se zabavali, saj so po dolgem času lahko ponovno javno nastopali.

Upodabljanje Zemljinega površja

Pri pouku geografije so učenci 6. razredov spoznavali različne vrste upodabljanja Zemljinega površja in tudi sami izdelali reliefne zemljevide domišljiskih dežel. Pri tem so pokazali veliko mero kreativnosti, iznajdljivosti in samostojnosti.

Srečanje za bodoče prvošolčke

V torek, 7. 6. 2022, smo na šoli popoldne organizirali srečanje za bodoče prvošolce. Medtem ko so starši poslušali predavanje Svetovalnega centra, so otroci uživali v igrah v telovadnici. Po razgibavanju je sledila zgodba in na koncu so se otroci še posladkali s sladoledom. Vsi se že zelo veselijo prvega šolskega dne.

Namiznoteniški turnir za prvaka Slovenije med osnovnošolci

V Puconcih je bil polfinalni namiznoteniški turnir za prvaka Slovenije med osnovnošolci. Učenec naše šole Mark Škundrić se je v težki skupini najprej uvrstil na omenjeno tekmovanje. Zasedel je 4. mesto. V torek je izboljšal svoj rezultat z odličnim 3. mestom na polfinalnem turnirju ter se uvrstil med najboljših 8 namiznoteniških igralcev. Finalni turnir bo 8.6.2022 v Kamniku. Čestitamo!

Uspeh naše učenke v baletu

Cirila Polajžer iz 8. B razreda se je v zadnjem času udeležila kar dveh tekmovanj. 21. 5. 2022 tekmovanja Rolly dance open 2022, kjer je s svojo skupino osvojila zlato medaljo. V času od 25. 5. do 27. 5. pa se je udeležila mednarodnega baletnega & koreografskega tekmovanja Tutu 2022, ki je potekal v SNG Maribor. Dekleta so osvojila prvo mesto in zlato medaljo; po doseženem številu točk so prejele drugo nagrado. Mednarodna komisija, ki jo sestavlja 7 mednarodno priznanih baletnih žirantov, jim je dodelila tudi posebno priznanje za najboljšo usklajenost, muzikalnost in izvedbo. Iskrene čestitke ob doseženih uspehih.

POSAMIČNO ATLETSKO TEKMOVANJE

V četrtek, 26.5. je potekalo posamično atletsko tekmovanje, katerega se je udeležilo kar nekaj učencev in učenk naše šole. V tekaških diaciplinah se je na 60 m pomerila sedmošolka Ajna Bešič, ki je osvojila 15. mesto, na 300 m sta tekla vsak v svoji kategoriji Matijas Maguša (mlajši učenci, 7.mesto) in Ayan Arslani (starejši učenci, 13. mesto). V teku na 600 m sta sodelovali sedmošolki Kaja Kelemina (18. mesto) in Olja Rak (21. mesto) ter šestošolka Mila Alfirević (15. mesto). Na najdaljši tekaški preizkušnji, to je teku na 1000 m si je osmošolka Lana Ogrinc pritekla 3. mesto in bronasto kolajno! Naši učenci so nastopili tudi v tehničnih disciplinah! V metu vortexa se je izkazal Andrej Savković, ki je osvojil 8. mesto, v skoku v daljino je Tim Kajbič osvojil 5. mesto, zlato kolajno pa si je z odličnimi 143 cm priskakal Taj Onič! Vsem učencem in učenkam iskreno čestitamo!

UNESCO TABOR USTVARJALCEV DOBRIH VESTI

V petek, 27. maja smo se udeležili Tabora ustvarjalcev dobrih vesti na Senovem.  Udeležile so se ga učenke Kaja Kelemina, Eva Kurnik iz 7.b,  Ajna Bešić iz 7.a razreda in mentorica Petra Orešič. Tabor je bil preplet delavnic, pogovorov, spoznavanja Senovega in prijetnega druženja vrstnikov in mentorjev. Preživeli smo lep dan in prenesli dobre vesti iz naše šole in našega mesta ostalim udeležencem tabora.

Zaključne ekskurzije učencev OŠ Leona Štuklja Maribor

Po dveh letih covid ukrepov, ko se učenci nismo mogli udeležiti zaključnih ekskurzij, je zopet prišel čas, da doživimo tudi to.

Učenci prvih razredov smo se odpravili v Mini Zoo land v Slovenske Konjice, učenci drugih razredov smo obiskali Rogatec, tretješolci pa smo si ogledali Ptujski grad in se sprehodili po pravljičnem gozdu Rdeča Kapica. Učenci 4. in 5. razreda smo se odpravili v Prekmurje, šesto in sedmošolci so obiskali šolski muzej in živalski vrt v Ljubljani. Osmošolci smo obiskali Gorenjsko. Najstarejši učenci pa na svoj zaključni izlet še čakamo. Nekaj utrinkov si oglejte na priloženih fotografijah.

Ponoven uspeh našega učenca v karateju

Učenec Matijas Maguša je na tekmovanju osnovnošolske lige v karateju, ki je potekalo 21. 5. 2022 v Mariboru, dosegel odlično 1. mesto. Iskrene čestitke!

NAVIJAČICE IZ 2.B OSVOJILE 3. MESTO!

Pretekli vikend je bil zelo uspešen za navijačice Karin, Špelo, Nino in Ivano Tijo, ki so se skupaj z ekipo udeležile tekmovanja internacional cheer masters na Dunaju. Za doseženo 3. mesto jim čestitamo!

Naravoslovni dan v okviru projekta POGUM

Danes smo v okviru projekta POGUM izvedli naravoslovni dan. Tema projekta je povezovanje skrbi za zemljo v povezavi z urejanjem šolskih površin namenjenih za igro. Učenci so izdelovali čutno pot, plakate, urejali šolsko okolico, itd…

Šolski plesni festival – področno tekmovanje

Petek 13. je bil za nas vse prej kot “nesrečen” dan. Na OŠ Markovci je potekalo področno tekmovanje v okviru Šolskega plesnega festivala, katerega se je udeležilo šest živahnih deklet z naše šole – Lia Babič, Nina Kelemina, Kaja Kelemina, Tia Škrjanec, Dea Lorber in Neli Mršič.  Sodelovala so v kategoriji šolska plesna produkcija, torej z lastno koreografijo, ki so jo sestavile in utrjevale pod mentorstvom učiteljice športa. 

Na tekmovanju je sodelovalo enajst šol s podravske in koroške regije, nekateri posamično, drugi v parih, mi v skupini! Dekleta so zasedla odlično 3. mesto in le za las zgrešila uvrstitev na državno tekmovanje! Posnetek njihovega nastopa si lahko ogledati na naslednji povezavi: https://video.arnes.si/watch/3zd33jxdl925

Dekleta, iskrene čestitke! Ponosni smo na vas!

Accessibility