Select Page

Letovanja ZPM Maribor

Obveščamo vas, da v ponedeljek, 3. maja 2021,  ZPM prične sprejemati prijave za letovanje na DMZ Pohorje in v VIRC Poreč. Prijavnici sta objavljeni na njihovi spletni strani in sta osnova za prijavo otroka v želeno izmeno in želeni termin.

Če želite uveljavljati pravico do subvencije letovanja s strani občine, morate ob prijavnici poslati tudi ustrezne dokumente (kopijo veljavne odločbe o otroškem dodatku), skladno z navodili občin, kjer imate stalno bivališče.

Seznam načina oddaje prijavnic z dokazili za obračun subvencioniranja po posameznih občinah je objavljen na njihovi spletni strani.

 

Unesco priložnost: STARA IGRA(ČA) ZA NOVO VESELJE

V šolskem letu 2020/2021 smo se učenci 3.a in 3.b odločili sodelovati v UNESCO projektu stara igra(ča) za novo veselje. V ta namen smo ob dnevu zemlje organizirali razredno tržnico izmenjave igrač. S tem smo omogočili, da bo razveseljevala nekoga drugega ter kot odpadek ne bo predstavljala bremena našemu okolju. Cilj izvedenega projekta je bil dosežen s tem, ko smo zagledali nasmeh na obrazu otrok in iskrice v njihovih očeh.

 

 

Preberite več…

Povabilo na spomladansko čistilno akcijo

Mestna občina Maribor bo v sodelovanju z Javnim holdingom Maribor to soboto izvedla še drugi del spomladanske čistilne akcije Moji odpadki, moja skrb. Akcijo izvajajo v okviru pobude Izboljšajmo Maribor, s ciljem, da ob čiščenju okolja tudi ozaveščajo o ravnanju z odpadki in zvišujejo raven odgovornosti za odpadke, ki jih ustvarimo.

Prvi del akcije je bil uspešno izveden minulo soboto na desnem bregu Drave, drugi del pa bo v soboto, 24. aprila na levem bregu reke Drave.

Več o akciji si lahko preberete na spletni strani www.maribor.si ter na Facebook strani in Instagram profilu MO Maribor.

ZBIRALNE AKCIJE!!!

ZBIRALNE AKCIJE

V četrtek, 22. 4., bosta potekali zbiralna akcija starega papirja in odpadnega JEDILNEGA olja.

Zabojnik za papir bo postavljen na običajnem mestu – pri učilnici na prostem. Vanj lahko odlagate časopisni papir, reklamni papir … vljudno prosimo, da NE odlagate kartona.

Odpadno jedilno olje bomo zbirali v podhodu – dovoz do kuhinje med 7.30 in 8.15.

 

Področno šahovsko prvenstvo

Danes je med 16. in 19. uro potekalo področno šahovsko posamično osnovnošolsko prvenstvo Mariborske regije za šolsko leto 2020/2021. Na tem prvenstvu je sodeloval Aleks, ki je zastopal našo šolo, in dosegel 2. mesto. S tem se je uspešno uvrstil na 23. posamično osnovnošolsko državno prvenstvo za učenke in učence za šolsko leto 2020/21, ki bo v sredo, 21. 4. 2021, na spletu (www.lichess.org).

Velikonočne voščilnice za varovance doma starejših občanov

Naši učenci iz 3.a, 3.b in 5.a razreda so za varovance Doma starejših občanov Danice Vogrinec (enota Tabor) pripravili majhno presenečenje. Pod okriljem svojih razredničark, Danijele Muršec, Mojce Tršavec in Polone Drozg, so pripravili velikonočne voščilnice s kratkim zapisom. Prejeli smo tudi nekaj fotografij, kjer so si varovanci izbrali vsak svojo voščilnico.

 

 

Preberite več…

Z ODRA NA ODER 2021 – četrtek, 25. 3.

Letošnje 24. tradicionalno srečanje osnovnošolskih gledaliških skupin Z ODRA NA ODER, ki ga vsako leto pripravljamo na OŠ Leona Štuklja v Mariboru, bo v vseh pogledih drugačno. Covid-19 nam še vedno narekuje tempo našega vsakdana, ampak učenci in učitelji se ne damo. In prav zato je letošnje srečanje drugačno, polno izzivov, dragoceno in nepozabno. V celoti se bomo preselili na splet. Povezave na posamezne izvedbe, bodo objavljene naknadno, na naši spletni strani.

Do predstav dostopate TUKAJ.

Linija za Očete in Mame – LOM

Razvoj dogodkov v zadnjem letu dni je temeljito spremenil razmere, v katerih živimo. Posledice se kažejo tudi v napetih družinskih odnosih, povečala se je razdražljivost, občutljivost in konfliktnost med partnerji, med starši in otroki. Stiske v družinah zaznavajo tudi prostovoljci – svetovalci na Telefonu za otroke in mladostnike TOM®, saj na telefonsko številko 116 111 pogosto pokličejo tudi starši, ki iščejo starševske nasvete. Zato so se na ZPM odločili, da staršem ponudijo oporo preko posebne telefonske linije namenjene staršem, Linije za Očete in Mame – LOM.  Telefonska linija je namenjena vsem staršem, ki jih muči kakršnokoli vprašanje s področja vzgoje ter odnosov med starši in otroki in v družini nasploh.

Več o projektu Zveze prijateljev mladine Maribor si lahko preberete tukaj.

VABILO

Spoštovani starši !

Da postane internet vir znanja in zabave, ga moramo uporabljati varno in odgovorno. Zato vas vabimo, da se udeležite roditeljskega sestanka, ki bo v četrtek, 11. 3. 2021 ob 16. 30 za starše otrok od 1. – 5. razreda, za starše otrok od 6. – 9. razreda pa ob 18.uri.  Naslov predavanja je  VARNA RABA INTERNETA. Sestanka se udeležite na spletni povezavi, ki vam jo bodo posredovali razredniki.

Lepo vas pozdravljamo!

Ravnateljica, Melita Bizjak Radeljič.

Mednarodni dan boja proti otroškemu raku

15. februar je mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Tudi učitelji in učenci OŠ Leona Štuklja Maribor smo se pridružili projektu ozaveščanja o otroškem raku ter si v znak podpore pripeli zlate pentlje. Naši učenci so tako preko ustvarjanja Junakom 3. nadstropja izkazali podporo ter jim poslali veliko toplih želja.

 

 

Preberite več…

Kava ni samo za razvado

Učenci 4. a razreda so pri LUM ustvarjali nekoliko drugače. Starše so prosili, da jim skuhajo kavo. No, saj vemo, da otroci ne smejo uživati KAVE. Uporabili so jo  za ustvarjanje. Nastali so prečudoviti izdelki. Njihovi starši so bili tako navdušeni, da so se nekateri pridružili pri ustvarjanju. Motiv slikanja s kavo je bila ŽIVAL po lastni izbiri. Po vrnitvi v šolo bo pripravljena tudi razstava nastalih izdelkov. 

 

Preberite več…

Pustovanje na OŠ Leona Štuklja Maribor

Danes je v šoli nastala prava zmešnjava, kaj neki se tukaj dogaja?

Kje so vsi učenci? Kaj ne veste?

Maškare smo se zbrale, tiste ta večje in “tamale”, da bi skupaj pust praznovale. V času kosila je bil pust s krofi namazan okrog ust. To je bil predpočitniški petek, tako imenovan maškaradni zadetek.

Če pa ne verjamete, smo za vas, priložili spodnje slike v dokaz.

Preberite več…

Utrinki s športnega dne

Štuklji zmoremo marsikaj, celo obhoditi mejo Republike Slovenije. Uspelo nam je. Prehodili smo 1630,131 kilometrov. Državna meja naše države pa meri 1392 km.

Oglejte si nekaj fotografij naših učenk in učencev.

 

 

Preberite več…

Obvestilo

Vse učenke in učence ter njihove starše oz. skrbnike obveščamo, da se bo pouk na daljavo izvajal tudi v naslednjem tednu, od 18.1.2021 do 22.1.2021.

Vlada RS je sprejela sklep o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

Želimo vam uspešno delo na daljavo še naprej!

Donacija spletnih kamer

Predsednik Rotary kluba Maribor Lent, Aleksander Jeršič, predal spletne kamere ravnateljici Meliti Bizjak Radeljič
V preteklih dneh je Rotary klub Maribor Lent razveselil naše učenke in učence z donacijo dvajsetih spletnih kamer. Z njihovo pomočjo si bomo napravili dolge razdalje med nami pri šolanju na daljavo še bolj kratke.

Dan samostojnosti in enotnosti

Spoštovani učenci, starši in skrbniki ter učitelji,

pred nami je čas, ko se poslavljamo od starega leta, da pozdravimo novo. Leto, ki še nikoli v zgodovini samostojne Slovenije ni bilo prepleteno s tolikšno mero upanja, sanj in optimizma. Prihajajoči državni praznik je zato še bolj pomemben, saj mineva trideset let, ko smo Slovenci, uresničili svoje stoletja stare sanje in naredili odločilne in pogumne korake na poti k samostojni državi.

Preberite več…

Izid Simbioza knjižice receptov

V okviru projekta SIMBIOZA SKUPNOST, ki na naši šoli poteka že vrsto let, so tako učenci kot tudi zaposleni prispevali recepte svojih najljubših jedi.

V preteklem tednu je izšla obljubljena spletna knjižnica, ki jo lahko prelistate na spodnji povezavi.

https://simbioza.eu/wp-content/datoteke-za-medije/knjiznica-receptov-2020.pdf

Pomoč: prispevki učenk, učencev in zaposlenih OŠ Leona Štuklja Maribor se nahajajo na straneh od 874 do 888.

 

Videokonferenca z veleposlaništvom Republike Slovenije v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske

Včeraj so se nekateri učenci, učitelji in ravnateljica šole v videokonferenci povezali z veleposlaništvom Republike Slovenije v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske. Skupaj smo si ogledali prav posebno razglednico iz Londona, mesta, kjer so zaposleni na veleposlaništvu trenutno doma in kjer predstavljajo Slovenijo in njene interese.
Učencem smo želeli v času, ko je naše gibanje zelo omejeno in se tudi šolajo od doma, približali mesto in državo s katero Slovenija veliko sodeluje.

Preberite več…

Obvestilo

Vsem učenkam in učencem ter njihovim staršem in skrbnikom sporočamo, da je Vlada RS zaradi epidemioloških razmer v državi sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov. Za vzgojno-izobraževalne zavode še naprej velja prepoved zbiranja ljudi, zato bo naše delo še naprej potekalo na daljavo.

Potrudimo se z upoštevanjem omejitev, da se bomo lahko čim prej videli v šoli!

Kolektiv OŠ Leona Štuklja Maribor

Maribor, 11.12.2020

Virtualna predstavitev šole v Rogaški Slatini

Pozdravljeni devetošolci!

Čeprav vsi delamo od doma in ne vemo, kako bodo potekali informativni dnevi na srednjih šolah, so se nekatere šole odločile, da se vam predstavijo virtualno. Med njimi je tudi Šolski center Rogaška Slatina.

Ker poleg programa gimnazije, razpisujejo tudi programe , ki jih izvajajo edini v Sloveniji, vam priporočam ogled. Ti programi so tehnik optik, tehnik steklarstva,  program steklar.

Pa še povezava do video predstavitve: https://meet.google.com/kij-akvb-jmq, ki bo v četrtek 10. 12. 2020 ob 16. 30.

Vljudno vabljeni !

Delavnice za nadarjene – slovenski znakovni jezik

V času dela na daljavo smo se odločili, da učencem dneve popestrimo z delavnicami slovenskega znakovnega jezika. Z učenci smo se srečali preko video konference, kjer smo se seznanili s slovenskim znakovnim jezikom ter se naučili nekaj osnovnih kretenj. Nekateri učenci so za učenje slovenskega znakovnega jezika pokazali veliko zanimanje, zato se z njimi enkrat tedensko srečujemo preko videa.

Ali kdo razume, kaj sporočamo na fotografiji?

Tehniški dan učencev 4. in 5. razreda

Učenci četrtih in petih razredov smo izvedli v četrtek tehniški dan. Žal nam je, da ne moremo ustvarjati v šoli in jo okrasiti. Tako smo si veseli december pričarali na daljavo in okrasili naše domove. Učiteljice pa verjamejo, da smo neizmerno uživali. Seveda pa smo pogrešali naše sošolce in prijatelje. Pozabili pa nismo niti na prvi sneg.

 

 

Preberite več…

Obletnica rojstva odličnega slovenskega športnika in legendarnega olimpijca, Leona Štuklja

 

 

 

 

 

OŠ Leona Štuklja Maribor ponosno nosi ime odličnega slovenskega športnika in legendarnega olimpijca.

Rodil se je na današnji dan pred 122 leti, natančneje 12. novembra 1898.

Leon Štukelj je nastopil na sedmih velikih tekmovanjih (olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih iz gimnastike) ter skupno osvojil 20 kolajn od tega 8 zlatih.

V devetdesetih letih 20. stoletja je Štukelj veljal za najstarejšega še živečega olimpionika. Vse do svoje smrti je bil športno aktiven, saj je vsakodnevno vadil na krogih v svojem stanovanju. Umrl je 8. novembra 1999, malo pred 101. rojstnim dnevom.

Leon Štukelj je nedvomno ena najpomembnejših osebnosti v slovenski športni zgodovini in je vsekakor največji slovenski in jugoslovanski telovadec ter olimpijska legenda.

Na naši šoli vsako leto 12. novembra na njegov grob položimo cvetje.

Karierni sejem

Dragi devetošolci!

Prišel je čas, ko morate začeti razmišljati kam naprej v srednjo šolo in kakšen poklic bi želeli opravljati v prihodnosti. Vsako leto učenci 9. razredov nekaj časa posvetijo spoznavanju poklicev in različnih srednjih šol. Ker v letošnjem letu predstavitve kariernih vsebin v živo niso mogoče, vam bodo te vsebine predstavljene kar iz domačega računalnika ali prenosnega telefona.

Od ponedeljka, 16. 11. 2020 do petka, 20. 11. 2020 bo za učence osnovnih šol potekal VIRTUALNI KARIERNI SEJEM 2020 – Sejem poklicev in izobraževanja. Učenci boste lahko v tem času kadarkoli kliknili na spodnjo povezavo in se priključili sejmu. V virtualnem prostoru se boste lahko sprehodili med stojnicami in prisluhnili predstavitvam različnih poklicev ter pomembnih obšolskih dejavnosti.

POVEZAVA DO VIRTUALNEGA KARIERNEGA SEJMA: https://www.karierni-sejem.si/

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na: milena.grudnik@os-leon.si

Lepo vabljeni.

Šolska svetovalna služba

Uspehi naših športnikov

Učenec Teodor Milošević je uspešen karateist. Na drugi tekme šolske lige je v borbah usvojil 1. mesto.

Lana Ogrinc je na državnem prvenstvu v krosu pionirke U14 zasedla 3. mesto. V krosu, ki je štel za tekmovanje občinskih reprezentanc je zmagala med letniki 2008. Prav tako je zmagala ekipa Maribora.

Čestitamo!

Accessibility