Select Page

Finale državnega tekmovanja v streljanju

V četrtek, 4. 4. 2024, je v Ljubljani potekalo Finale državnega tekmovanja v streljanju z zračnim orožjem za osnovne šole. Učenka Olha Rak iz 9.B razreda se je na tekmovanje uvrstila s tretjim rezultatom, nato pa po odličnem streljanju premagala konkurenco in osvojila zlato medaljo ter s tem postala šolska državna prvakinja v streljanju z zračno pištolo. 

Iskrene čestitke.

Uspeh Matijasa in Neli v karateju

V nedeljo, 24. 03. 2024, je v Hočah potekalo Regijsko pokalno tekmovanje – 3. krog.

Učenka 9. a razreda, Neli Mršić, je v kategoriji kata – kadetinje osvojila 1. mesto.

1. mesto je v borbah osvojil tudi Matijas Maguša, prav tako učenec 9. a razreda.

Iskrene čestitke.

Regijsko tekmovanje v streljanju

V sredo, 6. 3. 2024 je na Ptuju potekalo Regijsko tekmovanje v streljanju z zračnim orožjem za osnovne šole. Tekmovanja se je udeležila tudi učenka 9.b razreda, Rak Olha, ki je v disciplini streljanje z zračno pištolo osvojila prvo mesto ter se s tretjim rezultatom v Sloveniji uvrstila na finalno tekmovanje, ki bo 4. 4. 2024 potekalo v Ljubljani. 

Čestitamo nastopajoči in držimo pesti za nov odličen dosežek.

Leto generala Rudolfa Maistra

V ponedeljek, 4. 3. 2024, je potekalo predavanja ob 150. obletnici rojstva in 90. obletnici smrti generala Rudolfa Maistra. Več si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Razstava “LIKOVNA SEMENA”

Vabimo Vas na ogled razstave z naslovom “LIKOVNA SEMENA”, kjer razstavljajo tudi naši učenci.
Gre za letno pregledno razstavo otroškega likovnega ustvarjanja v vzhodni Sloveniji. Namen razstave je spodbuditi mlade ustvarjalce, ustvarjalke, njihove mentorje in mentorice k predstavitvi otroških likovnih del v galerijskem prostoru, reflektirati stanje likovne pedagogike v vzhodni Sloveniji ter izmenjati znanje in izkušnje ob primerih dobrih praks.

Otvoritev razstave bo 8. 3. 2024 v Vetrinjskem dvoru Maribor.

Tukaj si lahko ogledate VABILO.

Mentor: Natalija Juhart Brglez, učiteljica likovne umetnosti

Področno tekmovanje iz namiznega tenisa

Včeraj, 15. 2. 2024, je v Dvorani Tabor potekalo področno tekmovanje iz namiznega tenisa. Tekmovanja sta se udeležila tudi dva učenca naše šole in sicer Kaja Kelemina in Peter Škundrić. Oba sta se z borbeno igro prebila do finala, v katerem pa sta žal morala priznati premoč boljšega nasprotnika. Kljub temu sta zasedla odlično drugo mesto in osvojila srebrno kolajno ter se s tem rezultatom uvrstila v prvi krog državnega prvenstva.

Čestitamo obema!

Obisk kurentov

V torek, 13. februarja, so nas že tradicionalno obiskali kurenti, med katerimi je bil tudi naš učenec, Matijas Maguša.

Bilo je veselo in zanimivo.

Accessibility