BRANJE, MOJE SANJE

 

Z veseljem sporočamo, da smo aktivno sodelovali v projektu “Branje, moje sanje”, ki je prinesel navdihujoče izkušnje branja, ustvarjanja in ozaveščanja o trajnostnem načinu življenja. Projekt je bil priložnost za naše učence, da so razvijali svojo ustvarjalnost, kreativnost in hkrati prispevali k skrbi za naš planet.

 

O projektu:

Projekt “Branje, moje sanje” je združil več tematik in ciljev, med katerimi so:

  • Spodbujanje branja: Učenci so se srečali z različnimi literarnimi deli in se poglobili v svet branja ter književnosti.
  • Likovno ustvarjanje: Sodelujoči so se preizkusili v likovnem ustvarjanju, kjer so svojo domišljijo in ustvarjalnost izrazili skozi likovne prispevke.
  • Trajnostni način življenja: Projekt je spodbujal ozaveščanje o pomenu trajnostnega načina življenja ter iskanje rešitev za zmanjšanje ogljičnega odtisa.
  • Kulturna in naravna dediščina: Učenci so razvijali zavest o pomenu ohranjanja kulturne in naravne dediščine ter njenega vpliva na naše življenje.

V okviru projekta smo ustvarili 20 likovnih prispevkov, ki so odražali izvirnost, kreativnost in zavzetost učencev za obravnavane teme. Skozi branje, ustvarjanje in razmišljanje o trajnostnem načinu življenja so učenci pridobili dragocena znanja in spretnosti, ki bodo koristila tako njim kot tudi okolju.

Sodelovanje v projektu “Branje, moje sanje” je bila za našo šolo izjemno dragocena izkušnja, ki je pripomogla k razvoju učencev in krepitvi zavesti o pomenu branja, ustvarjalnosti in trajnostnega razvoja.

Opis pripravila: Sara Menard

Accessibility