27. 1. – Svetovni dan spomina na žrtve holokavsta

 

Na naši šoli smo letos obeležili svetovni dan spomina na žrtve holokavsta. Na ta pomemben dan smo se spomnili milijonov nedolžnih življenj, ki so bila izgubljena med enim najtemnejših obdobij človeške zgodovine.

Dogodek smo zaznamovali z razstavo fotografij v šolski avli, ki so jo pripravili učenci 8. in 9. razredov. Razstava je bila poseben poklon otrokom, ki so trpeli med holokavstom, in je omogočila vpogled v njihovo težko življenje. Učenci so skozi vodenje po razstavi predstavili zgodbe teh otrok ter jih seznanili z grozotami in stiskami, s katerimi so se morali soočiti.

Pri pripravi razstave smo sodelovali s Sinagogo Maribor, ki nam je prijazno posodila fotografije in gradivo, ter nam tako omogočila, da smo dogodek obeležili na tako visokem nivoju. Skozi to sodelovanje smo se učenci in učitelji še bolj povezali ter pridobili dragocene informacije in znanje, ki ga bomo z veseljem delili naprej.

Ob takšnih priložnostih se zavemo, kako pomembno je izobraževanje o zgodovini, da se podobne tragedije nikoli več ne ponovijo. S to razstavo smo želeli prispevati k širjenju zgodovinskega zavedanja in spodbuditi mlade, da razmišljajo o pomembnosti človekovih pravic in dostojanstva za vse ljudi.

Opis pripravil: Damijan Šoštarič

Accessibility