13. 2. – Svetovni dan radia

 

Na naši šoli smo 13. februarja obeležili svetovni dan radia z obiskom Regionalnega RTV-centra Maribor. Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet šolsko novinarstvo, so imeli edinstveno priložnost spoznati delovanje radia iz prve roke in se srečati z izkušenimi novinarji ter radijskimi voditelji.

Obisk se je začel z ogledom prostorov Radia Maribor in Radia SI. Vodiči so nas popeljali skozi različne oddelke, kjer smo spoznali, kako poteka priprava radijskih programov. Imeli smo priložnost videti, kako novinarji zbirajo in urejajo novice ter kako radijski voditelji pripravljajo in vodijo oddaje.

Izkušeni novinarji so nam predstavili svoje delo in nam razložili, kako pomembna je vloga radia pri obveščanju javnosti. Poudarili so tudi, kako se radio prilagaja sodobnim tehnologijam in spreminjajočim se načinom poslušanja. Učenci so lahko postavili vprašanja in se pogovorili z novinarji o izzivih in radostih njihovega poklica.

Obeležitev svetovnega dneva radia je bila za vse udeležence zelo poučna in navdihujoča. Učenci so pridobili dragocene informacije o delu na radiu in se seznanili z veščinami, ki so potrebne za uspešno delo v medijih. Takšne izkušnje so neprecenljive, saj spodbujajo radovednost in ustvarjalnost ter omogočajo mladim, da bolje razumejo svet okoli sebe.

Hvala Regionalnemu RTV-centru Maribor za prijazen sprejem in izjemno izkušnjo, ki je našim učencem približala svet radia in novinarstva.

Opis pripravil: Damijan Šoštarič

Accessibility