Select Page
Včeraj so se nekateri učenci, učitelji in ravnateljica šole v videokonferenci povezali z veleposlaništvom Republike Slovenije v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske. Skupaj smo si ogledali prav posebno razglednico iz Londona, mesta, kjer so zaposleni na veleposlaništvu trenutno doma in kjer predstavljajo Slovenijo in njene interese.
Učencem smo želeli v času, ko je naše gibanje zelo omejeno in se tudi šolajo od doma, približali mesto in državo s katero Slovenija veliko sodeluje.

V razglednici je bilo predstavljenih nekaj zanimivih podatkov o Združenem kraljestvu, ki so učence in učenke vzpodbudili, da se na bolj zabaven in sproščen način naučijo še več o Londonu in Združenem kraljestvu ter hkrati ugotovijo koliko stvari nas povezuje in koliko zanimivosti že poznajo. Sledila so zanimiva vprašanja na obeh straneh in izmenjava mnenj in izkušenj. Sklenili smo, da bomo naše sodelovanje nadaljevali ter še naprej razvijali. Nenazadnje sta tudi mesti Maribor in Greenwich pobrateni mesti 🙂
Ob tej priložnosti bi se radi iskreno zahvalili vsem zaposlenim na slovenskem veleposlaništvu v Londonu za izjemno izkušnjo, še posebej ge. Petri Trkov in ge. Špeli Vrbnjak za super druženje.
Accessibility