kultura šport tekmovanja ostalo

Sprejem prvošolcev v šolsko skupnost

V četrtek, 14. 11. 2019, so bili učenci 1. razreda sprejeti v šolsko skupnost. Na začetku prireditve so se predstavili učenci od 1. do 8. razreda. S plesom, petjem, igranjem na inštrumente in recitacijo so pripravili pozdrav prvošolcem. Po govoru ravnateljice in svečani zaobljubi prvošolcev je sledil najlepši del.
Učenci prvega razreda so dobili prijatelje iz 8. razreda, ki bodo njihovi zaščitniki in varuhi vse šolsko leto. Od njih so sprejeli tudi darilca, prav posebne svinčnike. Nekaj utrinkov s prireditve si lahko pogledate tudi na fotografijah.

Preberite več…

Tradicionalni slovenski zajtrk na naši šoli

V petek, 15.11.2019, se je naša šola, kot že toliko let doslej, priključila izvedbi »Tradicionalnega slovenskega zajtrka.«

Ob skupnem, izredno prijetnem in okusnem obedu, smo seveda upoštevali smernice zdrave prehrane, kasneje pa smo se po razredih ponovno pogovorili o pomenu rednega zajtrkovanja ter koristi uživanja zdrave, lokalne hrane.

Seveda smo, kot veleva tradicija, okusen zajtrk zaključili z zimzeleno pesmijo »čebelar«, ob spremljavi našega učitelja glasbe na kitari.

Nato smo skupaj raziskovali in ustvarjali. Nastali so krasni plakati na temo čebelarstva, pridelave medu, šestošolci pa so se lotili celo ustvarjanja zares prelepih panjskih končnic …

Po koncu prijetnega dne naj rečemo le: HVALA ZA NAŠ SUPER ZAJTRK!

In veselimo se že naslednjega prihodnje leto.

Položitev cvetja na grob Leona Štuklja

12. novembra obeležujemo rojstni dan gimnastičarja Leona Štuklja, ki bi v letošnjem letu dopolnil 121 let. Tudi letos smo obiskali njegov grob ter skupaj z učencema Ajšo Lekš in Nikom Hernahom Kajbičem, predstavnikoma šole, ter hčerko go. Lidijo Pauko položili cvetje v njegov spomin.

 

 

Preberite več…

Tretješolci v šoli v naravi

Tretješolci so od ponedeljka, 11. 11. do srede, 13. 11. 2019 imeli šolo v naravi. Bili so na Sv. Duhu na Ostrem Vrhu v CŠOD Škorpijon. Seznanili so se z mnogimi zanimivimi vsebinami. Spoznavali so osnove orientacije, iskali zaklad in opazovali zvezde. Obiskali so kmetijo in videli veliko različnih živali. Prav posebna izkušnja pa je bila seveda jahanje. Ob večerih so se igrali različne igre in se družili. Kljub temu, da nam je vreme ponagajalo smo se imeli zelo lepo.

Rastem s knjigo

Sedmošolci so tudi letos v sklopu projekta Rastem s knjigo obiskali knjižnico Nova vas. Tam so se seznanili s storitvami Mariborske knjižnice in iskanjem gradiva med knjižnimi policami, bistvo projekta pa je knjižno darilo za vsakega sedmošolca.

Učenci so dobili v dar knjigo avtorice Janje Vidmar: Elvis Škorc, genialni štor. Ob tem so si ogledali kratek in zabaven predstavitveni film, v katerem sta nastopala glavni junak in avtorica knjige. Druženje s knjigami je bilo poučno in zabavno, želimo pa si, da bi knjižno darilo učenci tudi z veseljem prebrali.

7. mednarodni otroški festival Kruševac 2019

Prejšnji četrtek, pozno zvečer, smo se Lana P., Iza, Lana G., Ajša, učiteljica Meta, učitelj Blaž in naša ravnateljica Melita Bizjak Radeljič odpeljali proti Kruševcu. Po naporni vožnji so nas že pričakale družine, pri katerih smo bivali. Ta dan smo prisostvovali pouku in se udeležili projekta zdrava hrana. Spoznali smo nekaj tipičnih srbskih jedi. Vse je bilo zelo okusno. V soboto smo se peljali na Jastrebac. Od tam pa na celodnevni pohod. Jedli smo odličen golaž, zvečer pa zakurili še taborni ogenj. V nedeljo smo dan preživeli vsak s svojo družino. V ponedeljek smo se poslovili in se odpeljali še proti Požarevcu. Obiskali smo učitelje in učence, ki v februarju prihajajo k nam. V zgodnjih jutranjih urah smo se vrnili domov. Vsi smo se imeli zelo lepo in doživetje nam bo ostalo v čudovitem spominu.

Zapisala Lana Golenko

Preberite več…

Kulturni dan

23.10. 2019 smo imeli kulturni dan.

Po predstavi in delavnicah o poklicih, ki jih je izvedlo Društvo za boljši svet, nas je obiskal pisec znanstvenofantastičnih knjig za mladino Luka Sternad, znan tudi po imenu Stan Dirdeny.

Učencem predmetne stopnje je predstavil pot nastanka knjige – od ideje, pa do končne izdaje prve knjige iz zbirke Vagabundi.

V zbirki je do sedaj izdanih 6 knjig, avtor pa pripravlja nova nadaljevanja. Še posebej pa ga je presenetila Lucija iz 6. b, ki do potankosti pozna njegova dela in ji je zato avtor podaril knjigo s svojim avtogramom.

 

Preberite več…

Mladi pohodniki smo 24. 10. 2019 opravili prvi pohod. Za jesenski izlet smo si izbrali naš hrib Pohorje in tako popoldan osvojili vrh. Pot ni bila naporna, ampak zelo zabavna. Na vrhu smo se tudi okrepčali in igrali na umetnem snegu. Komaj čakamo na naš naslednji pohod.

 

 

Preberite več…

Babice in dedki na obisku

V četrtek, 10. 10. 2019, je bil za učence 4. in 5.razredov prav poseben dan. Medse smo povabili naše babice in dedke ter se z njimi pogovarjali o zgodbah in dogodivščinah iz njihovega otroštva. Izvedeli smo marsikaj zanimivega, tudi to, da so v šolo hodili bosi in da so za kazen klečali na koruzi.

 

 

Preberite več…

Plavalni tečaj za 1. razred

Učenci prvega razreda smo se v času od 30. 9. 2019 do 11. 10. 2019, udeležili organiziranega plavalnega tečaja. Vsak dan smo se odpravili do kopališča Pristan. V garderobi smo se hitro preoblekli v kopalke, nato ogreli z različnimi vajami in že smo pričeli z učenjem in izpopolnjevanje znanja plavanja. Vsi smo bili uspešni. Za svoje znanje smo prejeli diplome.

7. mednarodni festival igre

17.10. se naše učenke Lana, Iza, Lana in Ajša odpravljajo v Kruševac. Udeležile se bodo 7. mednarodnega festivala igre, pesmi in plesa. Za varno pot bosta poskrbela še učitelja Meta in Blaž. Spremljala pa jih bo tudi gospa ravnateljica Melita Bizjak Radeljič.

Finančno so nas podprli:
– trgovina Žarnica – Helena Mastnak Absec
– Unitera d.o.o. – Drago Krnic
– Avto GP – Nastja & Gregor Ploj
– Tra & Vel Velički
– Šolski sklad
– starši

Knedlbend

V tednu otroka smo četrtošolci 9.10.2019 obiskali dogodek KULTURNEGA DNEVNIKA. Na Trgu svobode smo se udeležili ustvarjalnih delavnic in igralnih aktivnosti. Kasneje smo prisluhnili uličnemu gledališču s koncertom  KNEDLBEND. Zabavali so nas s Kulinarično-glasbeno kuhno za vse generacije. Sporočilo predstave je bilo Hrana – Zdravilo – Razumevanje za boljši in nasmejani jutri. Res smo se tega dne veliko smejali, zabavali in ustvarjali. Preberite več…

Rezultati zbiranja odpadnega papirja

Od 7. 10. do 11. 10. 2019 smo izvedli zbiralno akcijo odpadnega papirja. Zbrali smo 2.748 kg papirja. S tem smo pomagali naravi.

Za 1 tono papirja moramo posekati kar 17 malih ali 2 veliki drevesi. Zato z zbiranjem in recikliranjem papirja ohranjamo naše gozdove, varčujemo z energijo in skrbimo za čisto okolje in zrak.

Denar, ki ga dobimo od zbranega papirja je namenjen nabavi pripomočkov za talne igre, ki jih bomo uporabljali vsi.

Učenci ste pridno prinašali papir. Naš gospodar pa ga je pridno tehtal. Preberite več…

Šolsko tekmovanje iz LOGIKE

V četrtek, 26. 9. 2019, je potekalo šolsko tekmovanje iz LOGIKE. Udeležilo se ga je 38 učencev od 4. do 9. razreda. Bronasto priznanje so usvojili Matic Štaher (4. A), Lana Čižić (5. A), Kaja Kelemina (5. B), Lana Purkart (6. A), Nik Hernah Kajbič (7. A), Luka Stamenković (7. A) in Tajda Polajžer (8. B). Tajda se je z doseženimi 68,42 % uvrstila na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 19. 10. 2019, na Osnovni šoli Tabor I v Mariboru. Vsem iskrene čestitke.

Projektni dan

V sredo, 2.10.2019, so imeli učenci od 6. do 9. razreda pouk malo drugače – ni potekal v šoli.
Šestošolci so bili v Umetnostni galeriji. Izvedeli so marsikaj zanimivega in ustvarjali v delavnici. Ogledali so si tudi znamenite stavbe v mestu.
Učenci 7. razreda so obiskali Pokrajinski muzej in Muzej narodne osvoboditve. Zgodovina, ki bi se jo učili v šoli, je na drugi lokaciji lahko še bolj zanimiva.
Učenci 8. in 9. razredov pa so bili v Krškem. Obiskali so GEN-i – Svet energije, kjer so se »igrali« z elektriko in izvedeli veliko zanimivosti, ki jim bodo koristile pri učenju fizike. V Mestnem muzeju v Krškem so obnovili znanje o življenju in delu Janeza Vajkarda Valvasorja in izvedeli zanimivosti o meščanki Josipini Hočevar: gospodarstvenici, mecenki in dobrotnici, izjemni ženski 19. stoletja. V delavnici so ustvarjali v tehniki kemogram. To je kolizija dveh oblik umetniškega izražanja, fotografije in slikarstva. Naše izdelke bomo predstavili na razstavi v šoli. Vse vstopnine so bile poravnane iz sredstev Šolskega sklada.
Preberite več…

EKO FRAJERJI

Tudi med počitnicami nekateri niste pozabili, da ste EKO FRAJERJI. Pridno ste zbirali odpadno jedilno olje, ter tako obvarovali svoje okolje. Skupno smo zbrali 110,8 litrov olja, ki se bo kmalu spremenilo v okolju prijazne svečke. Ne pozabite, že nekaj kapljic olja onesnaži veliko litrov pitne vode. Zato ga ne vlivajte v kanalizacijo ali v naravo ampak ga zbirajte in ob naslednji akciji, v mesecu marcu, prinesite v šolo.
“KDOR HODI Z NARAVO, NE ZGREŠI POTI”

Učenci naše šole na predtekmovanju Malih sivih celic

V torek, 24. 9. 2019, se je skupina učencev naše šole (Nik Hernah Kajbič, Tiano York Menhard in Katrina Vukan) udeležili predizbora za tekmovanje Male sive celice na Osnovni šoli Rada Robiča v Limbušu. Kljub temu, da se jim ni uspelo uvrstiti v televizijski del tekmovanja, so se v ogromni konkurenci odlično odrezali. Iskrene čestitke celotni ekipi.

 

 

Preberite več…

Odlični uspehi učenca 5. razreda

Učenec 5.a razreda, Taj Onič, se je v soboto, 21. 9. 2019, udeležil nogometnega turnirja Slovenia Open v Slovenski Bistrici. Z nogometnim klubom Aluminij je dosegel 1.mesto in hkrati postal naj vratar turnirja. Iskrene čestitke Taj! 😊

“Športajmo in berimo”

Ob 70 letnici Mariborske knjižnice so se učenci, ki obiskujejo izbirni predmet Šport za zdravje, udeležili projekta “Športaj in beri”. Gostje so bili udeleženci in dobitniki olimpijskih medalj atlet Primož Kozmus, alpska smučarka Katja Koren in hokejist Mitja Robar. Iz pogovora s športniki so učenci dobili veliko nasvetov, kako v športu uspeti ter o pasteh in poškodbah, ki te lahko presenetijo v športni karieri.

 

 

Preberite več…

Učenje temeljnih postopkov oživaljanja

V torek, 24. 9. 2019, so se učenci 7. in 9. razredov učili temeljne postopke oživljanja. Zelo zanimivo in poučno predavanje ter praktično delo so izvajali zdravnica urgentne medicine in zdravstvena tehnika iz Nujne medicinske pomoči ZD Adolfa Drolca Maribor.

 

 

Preberite več…

Ločujem, se ne zmrdujem

Učenci 4. a in 4. b razreda smo v torek, 24.9.2019 sodelovali pri ozaveščevalni kampanji z naslovom MOJI ODPADKI, MOJA SKRB. Ozaveščanje poteka v Mariboru od septembra 2019 do aprila 2020 na ekoloških otokih po našem mestu. Strokovnjaki iz Snage, občine, mestne četrti, inšpektorji … so izvedli ozaveščevalno uro z naslovom LOČUJEM, SE NE ZMRDUJEM, pri kateri smo izražali svoja mnenja in pokazali znanje o pomenu ločevanja odpadkov. Četrtošolci smo tako sodelovali tudi s svojimi izjavami v intervjujih za Radio Maribor. Marsičesa smo se naučili.

 

Preberite več…

Vetrnice za mir

Učenci I. in  II. tiade so sodelovali v projektu Mestne občine Maribor »Vetrnice za mir«, s katerim želimo opozoriti na mednarodni dan miru, ki ga proslavljamo 21. septembra. Učenci so iz papirja izdelali vetrnice in jih v ponedeljek, 23. 9. 2019, »posadili« na Rožnem griču v mestnem parku. Že nekaj let zapovrstjo želimo na naši šoli opomniti na svetovni dan miru in zavedanje, kako pomembno je v sebi vzgajati človeške vrednote.

 

Preberite več…

Uspehi učencev na športnem področju

V preteklem tednu so bili aktivni športniki naše šole. Na mednarodnem tekmovanju v karateju v Mariboru je Teodor Milošević, učenec 8.r v svoji kategoriji osvojil odlično 3. mesto.
Na odprtem prvenstvu v tenisu v Ljubljani, pa sta Peter Škundrić (4.r) in Mark Škundrić (3.r) v svojih kategorijah osvojila prvo oz. tretje mesto.

Čestitamo.

 

Preberite več…

Mikroskopiranje

Četrtošolci smo v torek, 17.9.2019 obiskali šolski laboratorij. Tam smo ob pomoči učiteljice spoznali mikroskop, kateri so njegovi deli in kako ga uporabljamo. Zelo natančno smo si ogledali črke in celice čebule. Tudi bolho smo videli 40-krat povečano. Bila je res zastrašujoča.

 

 

Preberite več…

Pikin festival

V petek, 13. 9. 2019 smo z učenci prve triade obiskali Pikin festival v Velenju. Na Pikinih delavnicah smo bili ustvarjalni in kreativni. Pokukali smo na Pikino podstrešje ter se zabavali na Pikinem igrišču. Imeli smo se zelo lepo.

 

 

Preberite več…

Ajdin otroški tek

V petek, 6.9., so se vsi učenci naše šole udeležili Ajdinega otroškega teka. Vsi so za svoj trud prejeli majico in medaljo. Najuspešnješi trije v vsaki kategoriji pa so prejeli še dodatne nagrade.
Med njimi so iz naše šole bili: Maksimiljan Novak (3.mesto, 1.razredi), Anej Babič (3.mesto – 9.razredi), Nik Hernah Kajbič (3.mesto – 7.razredi), Monika Šijanec (2.mesto – 1.razredi), Elena Kržan (2.mesto, 2. razredi), Maša Dukarič (2.mesto – 4.razredi), Lejla Majcen (1.mesto, 2.razredi) ter Lara Čas (1.mesto – 8.razredi)

Vsem sodelujočim iskrene čestitke in se znova vidimo na Ajdinem teku prihodnje leto. Preberite več…

Prvi šolski dan za prvošolce

V ponedeljek, 2. 9.2019, je šolski prag naše šole prvič prestopilo 28 prvošolcev. Najprej so se prvošolci s starši zbrali na dvorišču šole, kjer jih je pozdravila ravnateljica šole Melita Bizjak Radeljič in podžupanja Mestne občine Maribor mag. Helena Kujundžić Lukaček. Sledil je ogled predstave o deklici Lani, ki ima zelo rada šolo. Celo poletje je komaj čakala, da se le ta začne. Saj bo tam srečala prijatelje, se učila novih stvari in z veseljem spoznavala svet okoli sebe. Na poti v šolo pa ji je pot prekrižal deček Anže, ki bi moral tokrat prvič v šolo, a se je namesto tega raje odločil, da bo prvi šolski dan nagajal vsem mimoidočim.

Po predstavi smo si z učenci in starši ogledali razred ter staršem predstavili pomembne informacije ob vstopu otrok v šolo, na kar je sledilo prijetno druženje ob pogostitvi.

Prvi šolski dan smo zaključili s pričakovanjem prijetnega in uspešnega šolskega leta.

Preberite več…

Prvi šolski dan

Po počitniških dogodivščinah so se učenci in učenke ponovno srečali z vrstniki iz šolskih klopi. Zjutraj so se zbrali pred obnovljeno šolsko zgradbo ter se v spremstvu razredničark in razrednikov podali novemu šolskemu letu naproti. Da bo veselo in uspešno jim želi celoten kolektiv OŠ Leona Štuklja Maribor.

Preberite več…

Sprejem pri županu

V četrtek, 20.6.2019, so se učenci, ki so bili vsa leta šolanja odlični, udeležili sprejema pri županu. To so Brina Paulina Dežman, Janja Špiganovič, Rebeka Vračko, Nina Vrhovšek in Gal Ules. Svečani dogodek je potekal v veliki dvorani SNG Maribor. Po uradnem programu je sledilo druženje z vrstniki in županom v Kazinski dvorani.

Soba pobega

V četrtek, 13. 6. 2019, smo v sklopu aktivnosti nadarjenih obiskali Osnovno šolo Janka Glazerja Ruše, kjer smo se podali v Sobo pobega. Naši učenci so uspešno reševali naloge in se z dobrim časom rešili iz sobe. Soba pobega je bila zanimiva, učenke pa zadovoljne. Preberite več…

Valeta devetošolcev

V petek, 14.6.2019, so se poslovili naši devetošolci.
Pripravili so zanimiv kulturni spored, ki se je končal s solzami, saj so se zadnjič družili kot skupina sošolcev. Nekateri med njimi so 9 let “gulili” šolske klopi v istem razredu.
Njihovemu programu je sledila podelitev spričeval, priznanj in nagrad za dosežke.
Razglasili smo športnico šole – to je postala Laura Črček, športnik šole je Gal Rak. Posebno priznanje pa je prejela Brina Paulina Dežman – imenovana je bila za učenko šole.
Pet učencev se bo v četrtek udeležilo sprejema pri županu, ker so vsa leta šolanja dosegali odličen uspeh.
Na novi poti v srednjih šolah vsem želimo veliko uspeha in zadovoljstva. Srečno!!

Počitnice s prijatelji 2019

PROGRAM POČITNICE S PRIJATELJI 2019

DNEVNI PROGRAM V DOMU USTVARJALNOSTI MLADIH (DUM) MARIBOR

Sprva bodo ustvarjalne delavnice potekale v okviru Festivala Lent oz. Art kampa v Mestnem parku, od 1. julija naprej pa z dnevnim počitniškim programom nadaljujemo v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor. Med ustvarjalnimi delavnicami bodo otroci in mladostniki lahko izbirali med različnimi likovnimi delavnicami, na tematskih delavnicah pa bomo izdelovali ljudska glasbila in nanje zaigrali, oblikovali glino in les, se učili plesnih korakov, izdelovali lego robote, se preizkušali v improvizacijskem gledališču, Preberite več…

POMEMBNO OBVESTILO

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da zaradi prenove pisarne – tajništva, telefon ne deluje. Prosimo vas, da se za vse odjave, informacije in vprašanja obrnete na elektronski naslov, katerega uporabljate za odjavo prehrane.

Hvala za razumevanje.

Področno prvenstvo v atletiki

Na področnem prvenstvu v atletiki je v teku na 600 metrov Lana Ogrinc osvojila odlično 3. mesto ter za pol sekunde zgrešila uvrstitev na finalno tekmovanje v Žalec. Čestitke.

Finale državnega prvenstva v atletiki

V sredo, 5. 6. 2019 je bilo finale državnega prvenstva v atletiki. Naša šola je sodelovala z dvema tekmovalcema. Žan Ogrinc je osvojil 3. mesto v Sloveniji v teku na 300 metrov. Vladimir Milošev pa 16. mesto v metu vortexa. Čestitke obema za odlične dosežke.

Kulturna prireditev ob krajevnem prazniku

V sredo, 29.5.2019, smo v mestni četrti Nova vas sodelovali na kulturni prireditvi ob krajevnem prazniku.

Našo šolo je zastopal mladinski pevski zbor OŠ Leona Štuklja, ki je, kot običajno, odlično opravil svoje delo.
Skupaj z vrtcem Otona Župančiča, enote Lenka, Petrom Janušem in pevsko skupino Kolarič smo preživeli prijetno popoldansko druženje. Bilo je lepo.

Preberite več…

Podelitev priznanj izbrancev literarnega natečaja mali Pranger – ELA

V soboto, 25.5.2019, smo se odpravili v Rogaško Slatino. Nagrajenca natečaja naše šole sta Matic Donko ter Nik Hernah Kajbič s pesmijo Izlet v vesolje.
Na natečaj je letos prispelo rekordno število prispevkov – nekaj več kot 250. In tako smo še posebej ponosni, da sta Matic in Nik v močni konkurenci prejela nagrado za njuno delo.
Skupaj z mentorico ter ponosnimi starši sta se torej udeležila svečane podelitve priznanj v prireditveni dvorani Anin dvor v Rogaški Slatini. Ob kulturnem programu, podelitvi priznanj in prijetni zakuski je čas hitro tekel in verjamemo, da nam bodo prijetni skupni trenutki še dolgo ostali v spominu.

Preberite več…

Srečanje z bodočimi prvošolci

V torek, 28. 5. 2019, so nas obiskali bodoči prvošolci. Razgibali so se ob skupinskih igrah, ki jih je pripravil palček Skakalček. Poiskali so tudi skriti zaklad in se posladkali z njegovo vsebino. Bilo je lepo.

Nogometni turnir na Ptuju

V nedeljo, 19. 05. 2019, je na Ptuju potekal nogometni turnir. Na turnirju je NK Maribor-Tabor, v katerem igrata tudi Amar Mujić in Žiga Dukarić, učenca 3. b razreda, zasedel odlično prvo mesto. Vse tekme so odigrali brez poraza. V osmih tekmah, ki so jih odigrali, so prejeli le dva gola. Čestitamo.

Državno tekmovanje LOGIČNA POŠAST

V soboto, 25. 5.2019,  je na OŠ Dušana Flisa Hoče potekalo državno tekmovanje Logična pošast. Našo šolo so zastopali učenci Filip Hojnik (1. b) , Lana Onič (2. a), Patrik Mićić (2. b), Leon Turk (3. a), Žiga Onič (4.a) in Erik Turk (5. b).

Učenci so reševali latinske kvadrate, futošike, iskali mine, sklenjeno pot, ime lika, se podali v deželo lažnivcev in druge naloge logične pošasti.

Eurovolley tour prihaja na našo šolo

V sodelovanju z Odbojkarsko zvezo Slovenije in Odbojkarskim klubom PRO Volley bo v ponedeljek, 27.5., od 13. ure na naši šoli potekala velika promocijska akcija letošnjega Evropskega prvenstva v odbojki, ki bo premierno potekalo tudi na slovenskih tleh.
V sklopu dogodka bodo pred šolo postavljena mini odbojkarska igrišča kjer bodo lahko učenci šole in tudi obiskovalci prikazali svoje odbojkarsko znanje. Na ogled bo postavljena tudi uradna žoga prvenstva, obiskali nas bodo tudi nekateri reprezentanti, ki se bodo družili z mladimi nadobudneži ter jih učili odbojkarskih prvih.
Dogajanje bodo popestrile tudi nagradne igre, promocije sponzorjev ter praktične nagrade za tiste, ki se bodo najbolje odrezali v odbojkarskem kvizu.
V primeru slabega vremena bo dogajanje prestavljeno v šolsko telovadnico.

Se vidimo na Štuklju!

Druženje z učenci UNESCO šol v Grižah

Učenke Anastasija Božić, Dea Kamničar in Zala Praznik smo se danes družile z učenci UNESCO šol v Grižah. Udeležile smo se že 8. projekta Pletemo niti mreže, ki je bil letos posvečen čebelam. Učenci OŠ Griže so za uvod in zaključek projektnega dneva pripravili zanimiv kulturni program. Glavne “igralke” so bile čebele in drugi opraševalci, ki so nas opozorili na življenjski pomen čebel. Sodelovale smo v treh delavnicah od ponujenih 15. Izdelale smo ognjičevo mazilo, mazilo za ustnice, pekle piškote in ustvarile filmček o medu in čebelah.

Mini pokal Leona Štuklja v gimnastiki

Za nami je 10. Mini pokal Leona Štuklja, občinsko tekmovanje v gimnastiki. Letos je na njem nastopilo 254 tekmovalcev in tekmovalk iz 14 osnovnih šol iz Maribora. Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje in čestitamo za prikazano gimnastično znanje. Rezultate najdete v priponki. Preberite več…