Select Page

Obvestilo

Vse učenke in učence ter njihove starše oz. skrbnike obveščamo, da se bo pouk na daljavo izvajal tudi v naslednjem tednu, od 18.1.2021 do 22.1.2021.

Vlada RS je sprejela sklep o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

Želimo vam uspešno delo na daljavo še naprej!

Donacija spletnih kamer

Predsednik Rotary kluba Maribor Lent, Aleksander Jeršič, predal spletne kamere ravnateljici Meliti Bizjak Radeljič
V preteklih dneh je Rotary klub Maribor Lent razveselil naše učenke in učence z donacijo dvajsetih spletnih kamer. Z njihovo pomočjo si bomo napravili dolge razdalje med nami pri šolanju na daljavo še bolj kratke.

Dan samostojnosti in enotnosti

Spoštovani učenci, starši in skrbniki ter učitelji,

pred nami je čas, ko se poslavljamo od starega leta, da pozdravimo novo. Leto, ki še nikoli v zgodovini samostojne Slovenije ni bilo prepleteno s tolikšno mero upanja, sanj in optimizma. Prihajajoči državni praznik je zato še bolj pomemben, saj mineva trideset let, ko smo Slovenci, uresničili svoje stoletja stare sanje in naredili odločilne in pogumne korake na poti k samostojni državi.

Preberite več…

Izid Simbioza knjižice receptov

V okviru projekta SIMBIOZA SKUPNOST, ki na naši šoli poteka že vrsto let, so tako učenci kot tudi zaposleni prispevali recepte svojih najljubših jedi.

V preteklem tednu je izšla obljubljena spletna knjižnica, ki jo lahko prelistate na spodnji povezavi.

https://simbioza.eu/wp-content/datoteke-za-medije/knjiznica-receptov-2020.pdf

Pomoč: prispevki učenk, učencev in zaposlenih OŠ Leona Štuklja Maribor se nahajajo na straneh od 874 do 888.

 

Videokonferenca z veleposlaništvom Republike Slovenije v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske

Včeraj so se nekateri učenci, učitelji in ravnateljica šole v videokonferenci povezali z veleposlaništvom Republike Slovenije v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske. Skupaj smo si ogledali prav posebno razglednico iz Londona, mesta, kjer so zaposleni na veleposlaništvu trenutno doma in kjer predstavljajo Slovenijo in njene interese.
Učencem smo želeli v času, ko je naše gibanje zelo omejeno in se tudi šolajo od doma, približali mesto in državo s katero Slovenija veliko sodeluje.

Preberite več…

Obvestilo

Vsem učenkam in učencem ter njihovim staršem in skrbnikom sporočamo, da je Vlada RS zaradi epidemioloških razmer v državi sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov. Za vzgojno-izobraževalne zavode še naprej velja prepoved zbiranja ljudi, zato bo naše delo še naprej potekalo na daljavo.

Potrudimo se z upoštevanjem omejitev, da se bomo lahko čim prej videli v šoli!

Kolektiv OŠ Leona Štuklja Maribor

Maribor, 11.12.2020

Virtualna predstavitev šole v Rogaški Slatini

Pozdravljeni devetošolci!

Čeprav vsi delamo od doma in ne vemo, kako bodo potekali informativni dnevi na srednjih šolah, so se nekatere šole odločile, da se vam predstavijo virtualno. Med njimi je tudi Šolski center Rogaška Slatina.

Ker poleg programa gimnazije, razpisujejo tudi programe , ki jih izvajajo edini v Sloveniji, vam priporočam ogled. Ti programi so tehnik optik, tehnik steklarstva,  program steklar.

Pa še povezava do video predstavitve: https://meet.google.com/kij-akvb-jmq, ki bo v četrtek 10. 12. 2020 ob 16. 30.

Vljudno vabljeni !

Delavnice za nadarjene – slovenski znakovni jezik

V času dela na daljavo smo se odločili, da učencem dneve popestrimo z delavnicami slovenskega znakovnega jezika. Z učenci smo se srečali preko video konference, kjer smo se seznanili s slovenskim znakovnim jezikom ter se naučili nekaj osnovnih kretenj. Nekateri učenci so za učenje slovenskega znakovnega jezika pokazali veliko zanimanje, zato se z njimi enkrat tedensko srečujemo preko videa.

Ali kdo razume, kaj sporočamo na fotografiji?

Tehniški dan učencev 4. in 5. razreda

Učenci četrtih in petih razredov smo izvedli v četrtek tehniški dan. Žal nam je, da ne moremo ustvarjati v šoli in jo okrasiti. Tako smo si veseli december pričarali na daljavo in okrasili naše domove. Učiteljice pa verjamejo, da smo neizmerno uživali. Seveda pa smo pogrešali naše sošolce in prijatelje. Pozabili pa nismo niti na prvi sneg.

 

 

Preberite več…

Obletnica rojstva odličnega slovenskega športnika in legendarnega olimpijca, Leona Štuklja

 

 

 

 

 

OŠ Leona Štuklja Maribor ponosno nosi ime odličnega slovenskega športnika in legendarnega olimpijca.

Rodil se je na današnji dan pred 122 leti, natančneje 12. novembra 1898.

Leon Štukelj je nastopil na sedmih velikih tekmovanjih (olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih iz gimnastike) ter skupno osvojil 20 kolajn od tega 8 zlatih.

V devetdesetih letih 20. stoletja je Štukelj veljal za najstarejšega še živečega olimpionika. Vse do svoje smrti je bil športno aktiven, saj je vsakodnevno vadil na krogih v svojem stanovanju. Umrl je 8. novembra 1999, malo pred 101. rojstnim dnevom.

Leon Štukelj je nedvomno ena najpomembnejših osebnosti v slovenski športni zgodovini in je vsekakor največji slovenski in jugoslovanski telovadec ter olimpijska legenda.

Na naši šoli vsako leto 12. novembra na njegov grob položimo cvetje.

Karierni sejem

Dragi devetošolci!

Prišel je čas, ko morate začeti razmišljati kam naprej v srednjo šolo in kakšen poklic bi želeli opravljati v prihodnosti. Vsako leto učenci 9. razredov nekaj časa posvetijo spoznavanju poklicev in različnih srednjih šol. Ker v letošnjem letu predstavitve kariernih vsebin v živo niso mogoče, vam bodo te vsebine predstavljene kar iz domačega računalnika ali prenosnega telefona.

Od ponedeljka, 16. 11. 2020 do petka, 20. 11. 2020 bo za učence osnovnih šol potekal VIRTUALNI KARIERNI SEJEM 2020 – Sejem poklicev in izobraževanja. Učenci boste lahko v tem času kadarkoli kliknili na spodnjo povezavo in se priključili sejmu. V virtualnem prostoru se boste lahko sprehodili med stojnicami in prisluhnili predstavitvam različnih poklicev ter pomembnih obšolskih dejavnosti.

POVEZAVA DO VIRTUALNEGA KARIERNEGA SEJMA: https://www.karierni-sejem.si/

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na: milena.grudnik@os-leon.si

Lepo vabljeni.

Šolska svetovalna služba

Uspehi naših športnikov

Učenec Teodor Milošević je uspešen karateist. Na drugi tekme šolske lige je v borbah usvojil 1. mesto.

Lana Ogrinc je na državnem prvenstvu v krosu pionirke U14 zasedla 3. mesto. V krosu, ki je štel za tekmovanje občinskih reprezentanc je zmagala med letniki 2008. Prav tako je zmagala ekipa Maribora.

Čestitamo!

Vetrnice za mir

V ponedeljek, 21. 9. 2020, smo se z učenci četrtih in petih razredov v okviru mednarodnega dneva miru udeležili projekta Vetrnice za mir. Zaradi vseh zaščitnih ukrepov smo ga v letošnjem šolskem letu izpeljali v nekoliko drugačni obliki kot prejšnja leta. Vetrnice, ki smo jih izdelali pri likovni umetnosti, smo namesto v Mestnem parku, »posadili« v zunanji učilnici naše šole.

 

 

Preberite več…

Obvestilo o uporabi zaščitnih mask

Glede na obvestila MIZŠ in NIJZ v naslednjem tednu (od 21. 9. do 27. 9. 2020) na šoli veljajo naslednji ukrepi:

  1. Učenci v učilnicah ne uporabljajo mask ob upoštevanju ustrezne varnostne razdalje.
  2. Za učence od 1. do 6. razreda so obrazne maske v skupnih prostorih priporočljive.
  3. Za učence od 7. do 9. razreda so obrazne maske v skupnih prostorih obvezne.

Ostanimo zdravi!

PRVI ŠOLSKI DAN ZA PRVOŠOLCE

Prvi šolski dan je pomemben in nepozaben dan za vse prvošolčke in njihove starše. To je začetek nečesa čisto novega. Zato je bil dan poln vznemirjenja, pričakovanj, radovednosti, veselja …

Šolski prag naše šole je prestopilo 51 prvošolčkov. Skupaj s starši so se zbrali na dvorišču šole, kjer jih je pozdravila ravnateljica Melita Bizjak Radeljič. Sledil je ogled predstave gledališča Smejček o deklici Ani, ki ima zelo rada šolo. Celo poletje je komaj čakala, da se le ta začne. Saj bo tam srečala prijatelje, se učila novih stvari in z veseljem spoznavala svet okoli sebe. Na poti v šolo pa ji pot prekriža nekdo, ki bi moral iti prvič v šolo, pa se je namesto tega raje odločil, da bo prvi šolski dan nagajal vsem mimoidočim.

Po predstavi so si učenci skupaj z učitelji ogledali učilnico, se seznanili z delom v prvem razredu in ob pogostitvi malce poklepetali. Prvi šolski dan smo zaključili s pričakovanjem prijetnega in uspešnega šolskega leta.

Uspešen zaključek šolskega leta

Z današnjo radijsko proslavo smo se poslovili in uspešno zaključili še eno šolsko leto.

Bilo je drugačno, polno izzivov in novih spoznanj!

In ob koncu šolskega leta je prav, da se vsem zahvalimo za skrb, sodelovanje in podporo, energijo, trud in včasih tudi za nadzemeljske moči, ki so bile v teh časih potrebne.

Naj bodo počitnice nepozabne in polne zanimivih dogodivščin. Naj bodo prijetne in varne, z veliko pozitivne energije, veliko smeha in dobre volje!

Skrbimo za čiste zobe

Tudi v letošnjem šolskem letu so učenci I. in II. triade tekmovali v akciji SKRBIMO ZA ČISTE ZOBE. Trajala je od začetka šolskega leta do 13. marca 2020. Učenci 4.a razreda imajo najčistejše zobe. Zmagali so med vsemi omenjenimi oddelki. Vsak izmed njih si je prislužil praktično nagrado. Čestitke četrtošolcem!

Zaključno druženje z učenci in starši 4. razreda

Učenci 4.a razreda, razredničarka Dragica Ivančič in starši otrok so se 12. junija 2020 popoldan zbrali v mladinskem domu Don Bosko. Srečanje so organizirali starši, ki so pripravili zabavne športne igre. Ekipe modri, rumeni in rdeči so se pomerile v nogometu v parih, igri slepi potnik in v T-ballu. Sledil je „pica party“. Srečanje se je zaključilo s kratkim kulturnim programom učencev. Nepozabni dogodek nam bo vsem ostal v lepem spominu.

Devetošolci so se poslovili

Sanje se začnejo največkrat z učiteljem,

ki verjame v vas,

vas pritegne in dvigne na višjo raven,

včasih tudi z ostro palico,

ki ji rečemo resnica.

(Dan Ratbex)

Na valeti, ki je bila v petek, 12. junija, se je poslovila še ena generacija devetošolcev OŠ Leona Štuklja.

Dragi naši (sedaj že nekdanji) učenci!

Verjemite vase in sledite sanjam!

TEHNIŠKI DAN – 4. in 5. razred

Učenci 4. a in 4. b razreda smo imeli 26. maja 2020 TEHNIŠKI DAN na daljavo. Vemo, da so na Zemlji gore, ledeniki, morja, gozdovi…. Naša naloga je bila, da smo iz odpadnega materiala in materialov iz narave ustvarili eko sistem . Nastale so makete življenjskih okolij. V kreativnosti smo uživali vsi družinski člani.

Tudi drugošolci smo nazaj!!!

Za nami je prvi teden pouka po šoli na daljavo. Čeprav tokrat pouk izgleda malo drugače, smo vsi enakega mnenja. To smo drugošolci zapisali s kredami, kar na šolsko dvorišče. JUHUHU ŠOLA JE ZOPET TU.

VPIS V SREDNJO ŠOLO!!!

Devetošolce in njihove starše/skrbnike obveščamo o novici, ki jo je objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport:

Prijavo za vpis v srednje šole je potrebno oddati do 11. maja.
Prenos že oddanih prijav bo možen do 16. junija.
Vpis v srednje šole bo nato potekal od 30. junija do 6. julija

Izpiti nadarjenosti za vpis v tiste srednje šole, kjer je to potrebno, se bodo izpeljali v začetku junija. O natančnem datumu vas obvestimo naknadno.

NOVO: Svetovalni kotiček

Spoštovani učenci in starši,

zaradi izvedbe pouka na daljavo tudi delo šolske svetovalne službe zahteva drugačne pristope in metode dela.
Svetovalna služba vam je še vedno na razpolago za pomoč pri dilemah in vprašanjih s področja šolskega svetovalnega dela (vpisi, učne težave, postopki usmerjanja, učenci s posebnimi potrebami …).
Na voljo smo vam vsak dan preko elektronske pošte: amanda.potocnik@gmail.com.

Na spletni strani šole smo za vas ustvarili tudi novo rubriko »Svetovalni kotiček«, kjer boste našli različne uporabne informacije, zanimive povezave in gradiva. Najdete ga lahko pod zavihkom »Za učence«.

Ostanite zdravi in aktivni.

Šolska svetovalna služba:
Amanda Potočnik

VPIS V SREDNJO ŠOLO

Vse devetošolce in njihove starše/skrbnike obveščamo o naslednjem obvestilu, ki smo ga prejeli iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport glede vpisov v srednjo šolo:

Naj še enkrat povemo, da bodo srednje šole, ki še niso izvedle preizkusov nadarjenosti in so vpisni pogoj v nekatere srednješolske izobraževalne programe, v katere se želijo prijaviti vaši devetošolci, ali razgovorov z devetošolci, ki se prijavljajo za vpis v športne oddelke, te aktivnosti izvedle po izteku ukrepa začasnega prenehanja vzgojno-izobraževalne dejavnosti. Posledično bo prestavljen tudi rok za prijavo za vpis v srednje šole za prihodnje šolsko leto. O spremenjenih, natančnih datumih pa vas bomo obvestili naknadno, zato brez skrbi!

NUJNO OBVESTILO!!!

Iz medijev smo izvedeli, da se s ponedeljkom za 14 dni zapirajo vse šole in vrtci v Sloveniji.

Vse nadaljnje informacije vam bomo posredovali takoj, ko bomo prejeli ustrezne usmeritve iz MIZŠ.

Vodstvo OŠ Leona Štuklja Maribor

2. zbiralna akcija odpadnega jedilnega olja

» KDOR HODI Z NARAVO, NE ZGREŠI POTI« je naš EKO slogan že vrsto let.

Z drugo akcijo zbiranja odpadnega jedilnega olja smo to načelo vsekakor potrdili.

Zbrali smo rekordnih 213,7 litrov odpadnega jedilnega olja, iz katerega bodo nastale

okolju prijazne sveče.

Narava nam je hvaležna, da to olje ni končalo v kanalizaciji, saj vemo, da 1 liter

odpadnega olja onesnaži kar 1.000 litrov vode.

VARUJMO VODO IN OKOLJE!

Naslednja akcija bo v mesecu maju.

Accessibility