kultura šport tekmovanja ostalo

Uspešen zaključek šolskega leta

Z današnjo radijsko proslavo smo se poslovili in uspešno zaključili še eno šolsko leto.

Bilo je drugačno, polno izzivov in novih spoznanj!

In ob koncu šolskega leta je prav, da se vsem zahvalimo za skrb, sodelovanje in podporo, energijo, trud in včasih tudi za nadzemeljske moči, ki so bile v teh časih potrebne.

Naj bodo počitnice nepozabne in polne zanimivih dogodivščin. Naj bodo prijetne in varne, z veliko pozitivne energije, veliko smeha in dobre volje!

Skrbimo za čiste zobe

Tudi v letošnjem šolskem letu so učenci I. in II. triade tekmovali v akciji SKRBIMO ZA ČISTE ZOBE. Trajala je od začetka šolskega leta do 13. marca 2020. Učenci 4.a razreda imajo najčistejše zobe. Zmagali so med vsemi omenjenimi oddelki. Vsak izmed njih si je prislužil praktično nagrado. Čestitke četrtošolcem!

Zaključno druženje z učenci in starši 4. razreda

Učenci 4.a razreda, razredničarka Dragica Ivančič in starši otrok so se 12. junija 2020 popoldan zbrali v mladinskem domu Don Bosko. Srečanje so organizirali starši, ki so pripravili zabavne športne igre. Ekipe modri, rumeni in rdeči so se pomerile v nogometu v parih, igri slepi potnik in v T-ballu. Sledil je „pica party“. Srečanje se je zaključilo s kratkim kulturnim programom učencev. Nepozabni dogodek nam bo vsem ostal v lepem spominu.

Devetošolci so se poslovili

Sanje se začnejo največkrat z učiteljem,

ki verjame v vas,

vas pritegne in dvigne na višjo raven,

včasih tudi z ostro palico,

ki ji rečemo resnica.

(Dan Ratbex)

Na valeti, ki je bila v petek, 12. junija, se je poslovila še ena generacija devetošolcev OŠ Leona Štuklja.

Dragi naši (sedaj že nekdanji) učenci!

Verjemite vase in sledite sanjam!

TEHNIŠKI DAN – 4. in 5. razred

Učenci 4. a in 4. b razreda smo imeli 26. maja 2020 TEHNIŠKI DAN na daljavo. Vemo, da so na Zemlji gore, ledeniki, morja, gozdovi…. Naša naloga je bila, da smo iz odpadnega materiala in materialov iz narave ustvarili eko sistem . Nastale so makete življenjskih okolij. V kreativnosti smo uživali vsi družinski člani.

Tudi drugošolci smo nazaj!!!

Za nami je prvi teden pouka po šoli na daljavo. Čeprav tokrat pouk izgleda malo drugače, smo vsi enakega mnenja. To smo drugošolci zapisali s kredami, kar na šolsko dvorišče. JUHUHU ŠOLA JE ZOPET TU.

VPIS V SREDNJO ŠOLO!!!

Devetošolce in njihove starše/skrbnike obveščamo o novici, ki jo je objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport:

Prijavo za vpis v srednje šole je potrebno oddati do 11. maja.
Prenos že oddanih prijav bo možen do 16. junija.
Vpis v srednje šole bo nato potekal od 30. junija do 6. julija

Izpiti nadarjenosti za vpis v tiste srednje šole, kjer je to potrebno, se bodo izpeljali v začetku junija. O natančnem datumu vas obvestimo naknadno.

NOVO: Svetovalni kotiček

Spoštovani učenci in starši,

zaradi izvedbe pouka na daljavo tudi delo šolske svetovalne službe zahteva drugačne pristope in metode dela.
Svetovalna služba vam je še vedno na razpolago za pomoč pri dilemah in vprašanjih s področja šolskega svetovalnega dela (vpisi, učne težave, postopki usmerjanja, učenci s posebnimi potrebami …).
Na voljo smo vam vsak dan preko elektronske pošte: amanda.potocnik@gmail.com.

Na spletni strani šole smo za vas ustvarili tudi novo rubriko »Svetovalni kotiček«, kjer boste našli različne uporabne informacije, zanimive povezave in gradiva. Najdete ga lahko pod zavihkom »Za učence«.

Ostanite zdravi in aktivni.

Šolska svetovalna služba:
Amanda Potočnik

VPIS V SREDNJO ŠOLO

Vse devetošolce in njihove starše/skrbnike obveščamo o naslednjem obvestilu, ki smo ga prejeli iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport glede vpisov v srednjo šolo:

Naj še enkrat povemo, da bodo srednje šole, ki še niso izvedle preizkusov nadarjenosti in so vpisni pogoj v nekatere srednješolske izobraževalne programe, v katere se želijo prijaviti vaši devetošolci, ali razgovorov z devetošolci, ki se prijavljajo za vpis v športne oddelke, te aktivnosti izvedle po izteku ukrepa začasnega prenehanja vzgojno-izobraževalne dejavnosti. Posledično bo prestavljen tudi rok za prijavo za vpis v srednje šole za prihodnje šolsko leto. O spremenjenih, natančnih datumih pa vas bomo obvestili naknadno, zato brez skrbi!

NUJNO OBVESTILO!!!

Iz medijev smo izvedeli, da se s ponedeljkom za 14 dni zapirajo vse šole in vrtci v Sloveniji.

Vse nadaljnje informacije vam bomo posredovali takoj, ko bomo prejeli ustrezne usmeritve iz MIZŠ.

Vodstvo OŠ Leona Štuklja Maribor

2. zbiralna akcija odpadnega jedilnega olja

» KDOR HODI Z NARAVO, NE ZGREŠI POTI« je naš EKO slogan že vrsto let.

Z drugo akcijo zbiranja odpadnega jedilnega olja smo to načelo vsekakor potrdili.

Zbrali smo rekordnih 213,7 litrov odpadnega jedilnega olja, iz katerega bodo nastale

okolju prijazne sveče.

Narava nam je hvaležna, da to olje ni končalo v kanalizaciji, saj vemo, da 1 liter

odpadnega olja onesnaži kar 1.000 litrov vode.

VARUJMO VODO IN OKOLJE!

Naslednja akcija bo v mesecu maju.

2. naravoslovni dan

V torek 3. marca so učenci 6., 8. in 9. razreda izvedli 2. naravoslovni dan. Učenci 7. razreda so imeli pouk, ker so ta dan že realizirali v šoli v naravi.

V 6. razredu so se seznanili s problemom odpadkov, njihovo ločevanje in recikliranje. Delavnico je vodila ga. Irena Bartok iz podjetja Snaga.

» Oh, ta ljubezen » pa je bila tema osmošolcev. Na zanimiv in poučen način sta jo predstavili študentki psihologije.  Za devetošolce so delavnico » Za življenje« izvajali študentje medicine. Učence so naučili temeljnih postopkov oživljanja, zaustavljanje krvavitev in imobilizacijo.

Uspehi našega učenca v tenisu

PETER ŠKUNDRIĆ – NAJ ŠPORTNIK NAŠE ŠOLE – se je 1.3.2020 udeležil 2. zimskega turnirja  v KOPRU. V kategoriji U 10 je postal prvak turnirja. S tem si je zagotovil udeležbo na tekmovanju Smrikva BOWL 2020, ki bo konec junija 2020 v Kopru. To tekmovanje je pravzaprav neuradno svetovno prvenstvo  v tenisu za dečke v kategoriji U 10. Petra so tudi povabili na mednarodni turnir TENIS EUROPE 2020, ki bo 16.5.2020. Peter bo takrat tekmoval v višji kategoriji  -U 12.

Ponosni smo nate, ker vedno znova s svojimi uspehi poneseš ime naše šole izven meja našega mesta.

ČESTITAMO!

PRIPOROČILA!!!

Spoštovani starši!

Glede na ugotovljene primere okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2 v sosednjih državah (Italija, Avstrija, Hrvaška) ter na podlagi navodil in usmeritev Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, vas prosimo za dosledno izvajanje splošnih in specifičnih preventivnih ukrepov za preprečevanje okužbe. Ukrepi, podani s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, so dostopni na povezavi https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019.

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in toplo vodo (vsaj 1 minuto).
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje oziroma razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Preberite več…

Z odra na oder

Za nami je še eno uspešno srečanje osnovnošolskih gledaliških skupin Z odra na oder, ki je bilo letos že 23. po vrsti. Ponosni smo, da je bil tudi letos odziv na naš razpis zelo uspešen. Na gledališkem odru se je zvrstilo kar 15 predstav, v goste pa je prišlo 190 nastopajočih učencev in 40 njihovih mentorjev iz vse Slovenije, Srbije, daljne Ukrajine in celo iz Severne Makedonije. Preberite več…

Pustna očala

PUST je čas, ko se napravimo v pustno šemo, maškaro. Člani oblikovalnega krožka smo si naredili PUSTNA OČALA. Potrebovali smo le svoje roke, škarje in flomastre. Ob ustvarjanju smo se zabavali. Svoja očala bomo uporabili v pustnem času.

Spoznavanje življenja v preteklosti

Prvošolci ta teden spoznavamo, kakšno je bilo življenje v preteklosti. Ob tej priložnosti nas je obiskala babica našega učenca Filipa in nam predstavila veliko predmetov, ki so jih ljudje uporabljali v preteklosti. Lahko smo poskusili mleti kavo na mlinček in mešati na ročni mešalnik.  Preizkusili smo, kako težek je bil likalnik, poslušali smo glasbo z gramofona in kasetnika in telovadili na stari telovadni napravi. Najbolj veseli smo bili, ko smo lahko na pisalni stroj natipkali svoje ime.

 

 

Preberite več…

Uspehi našega karateista

V 5.a razredu smo izjemno ponosni tudi na našega karateista, Matijasa Magušo. Prejšnji vikend je uspešno položil modri trak. Iskrene čestitke!

Kaligrafska delavnica za nadarjene

4. 2. 2020 je na šoli potekala delavnica za nadarjene učence z naslovom Kaligrafija. Na delavnici so učenke spoznale, kaj je kaligrafija, kateri so pripomočki za pisanje, kako držimo pero, spoznavali smo eno izmed pisav. Na koncu je vsaka učenka lahko zapisala, kar je želela, seveda v tej novo naučeni pisavi. Učenke so bile nad delavnico navdušene, nekatere so si želele, da bi ta dejavnost bila izvedena večkrat. Nekaj utrinkov si lahko pogledate tudi na fotografijah.

 

 

Preberite več…

Rezultati zbiralne akcije papirja

Od 20. 1. 2020 do 24. 1. 2020 smo imeli na šoli 2. zbiralno akcijo starega odpadnega papirja. Tudi tokrat smo bili pridni in zbrali 2778 kg papirja. Denar, ki si ga bomo prislužili tokrat, si bomo razdelili po oddelkih. Vsota pa bo odvisna od količine zbranega papirja na posamezen oddelek, saj je tudi tokrat naš gospodar tehtal. Tokrat se je najbolje izkazal 1. B razred, sledi mu 4. A.

REZULTATI:

1. A: 125 kg; 1. B: 452 kg; 2. A: 49 kg; 2. B: 170 kg; 3. A: 108 kg; 3. B: 84 kg; 4. A: 402 kg; 4. B: 99 kg; 5. A: 110 kg; 5. B: 67,5 kg; 6. A: 114 kg; 6. B: 147 kg; 7. A: 253 kg; 8. A: 105 kg; 8. B: 64 kg; 9. A: 346 kg; 9. B: 46,5 kg; šolski sklad: 36,6 kg.

Občinsko prvenstvo v namiznem tenisu

Na občinskem prvenstvu v namiznem tenisu v kategoriji od 1. do 5. razreda je občinski prvak postal Peter Škundrić, drugo mesto pa je usvojil Mark Škundrić. V kategoriji deklic je Kaja Kelemina zasedla 3. mesto. Iskrene čestitke za dosežene uspehe.

Prvak v tenisu

PETER ŠKUNDRIĆ iz 4. a  razreda se je 1.2. 2020 udeležil odprtega prvenstva v tenisu do 10 let. Dosegel je 1. mesto v svoji kategoriji. Prav tako je tekmoval 2.2.2020  v tenisu na odprtem prvenstvu v kategoriji do 11 let. Tudi v tej kategoriji je dosegel 1. mesto.

Čestitamo!

Le tako naprej!

“Robotika je prihodnost”

V mesecu januarju se je zaključila interesna dejavnost Robotika, kjer so učenci 6. in 7. razredov samostojno programirali robote. Miha Vunderl iz podjetja Doxakey je učencem vsak teden pokazal nove zanimive ukaze, ki so navduševali učence. Spoznavali so osnovne funkcijske bloke, barvne senzorje, prevažali so pakete, robote programirali tako, da so vozili po črti, jih programirali za borbo in se spopadli v »ringu«. Ob koncu so spoznali še robotsko roko in se sami preizkusi v sestavljanju robotov.

V nadaljevanju si preberite zapise nekaterih udeležencev interesne dejavnosti. Preberite več…

Šolar na smuči

Četrtošolci smo se udeležili vseslovenske akcije ŠOLAR NA SMUČI. Na umetni snežni podlagi na Pohorju smo se naučili osnovnih zavojev. Naučili smo se varno zaustaviti ter samostojno s tekočim trakom pripeljati na vrh smučišča. Vešči smučarji po smo drveli po progi v dolino. Na tej progi bodo kmalu tekmovale tudi »zlate lisičke«. Resnično smo uživali na snegu.

 

 

 

Preberite več…

Turnir v nogometu v Celju

Učenka 4. b razreda Marie Serdinšek trenira nogomet pri NK Maribor Tabor, punce so v soboto 18.1.2020 imele turnir v Celju. Imeli so 2 skupino, kjer so starejše punce odnesle prvo mesto, mlajše so pa pristale na 5.mestu. Ampak pravijo, da ni pomembna zmaga, pač pa sodelovanje. Se že veselijo naslednjih treningov in tekem.

Srečanje z dr. Sanelo Banović

Spoštovani starši in skrbniki,

vabimo vas na srečanje z dr. Sanelo Banović,

ki bo 9. 1. 2020 ob 17.00

v okviru 2. roditeljskega sestanka v avli šole,

z naslovom

Pomen dobre komunikacije in psihičnega zdravja v vsakdanjem življenju.

Veseli bomo, če boste s svojo prisotnostjo potrdili, da vam je mar.

Božično-novoletni sejem

V četrtek, 28. 11. 2019 smo učitelji in učenci v avli šole pripravili božično-novoletni seje s krajšim kulturnim programom. Ponovno smo pokazali, kako smo ustvarjalni in da nam idej nikoli ne zmanjka. Vsem obiskovalcem se iskreno zahvaljujemo za tako množičen obisk in prispevke za šolski sklad. Želimo vam čarobne prihajajoče praznike.

 

 

 

Preberite več…

2. športni dan

16. 12. 2019 so učenci od 6. do 9. razreda preživeli 2. športni dan na drsališču Ledne dvorane. Vsi učenci so stopili na drsalke in se ob tem zelo zabavali. Veseli in ponosni so se vrnili v šolo novim zmagam naproti.

 

Čajanka na OŠ Gustava Šiliha

V ponedeljek, 16. 12. 2019  smo bili učenci drugih razredov povabljeni na čajanko na OŠ Gustava Šiliha. Posladkali smo se s piškoti in čajem. Nato smo se igrali različne socialne igre ter izdelali smrečico prijateljstva. Preživeli smo lep dopoldan in se že veselimo naslednjega srečanja.

 

 

Preberite več…

Tečaj drsanja

V sklopu športnih dejavnosti, ki smo jih v letošnjem letu izvedli s sofinanciranjem Mestne občine Maribor, so naši učenci obiskovali tečaj drsanja. V mesecu novembru in decembru so v popoldanskem času vsak dan obiskovali Ledno dvorano ter preživljali prijetne urice na ledu. S pomočjo vaditeljev drsanja so se naučili osnovnih tehnik drsanja, zaustavljanja, menjave smeri, limonice, vožnje vzvratno in po eni nogi. Bilo je zelo zabavno.

Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti tudi MOM, ki nas je finančno podprla pri izvajanju športnih aktivnosti.

 

Preberite več…