kultura šport tekmovanja ostalo

Z odra na oder

Za nami je še eno uspešno srečanje osnovnošolskih gledaliških skupin Z odra na oder, ki je bilo letos že 23. po vrsti. Ponosni smo, da je bil tudi letos odziv na naš razpis zelo uspešen. Na gledališkem odru se je zvrstilo kar 15 predstav, v goste pa je prišlo 190 nastopajočih učencev in 40 njihovih mentorjev iz vse Slovenije, Srbije, daljne Ukrajine in celo iz Severne Makedonije. Preberite več…

Pustna očala

PUST je čas, ko se napravimo v pustno šemo, maškaro. Člani oblikovalnega krožka smo si naredili PUSTNA OČALA. Potrebovali smo le svoje roke, škarje in flomastre. Ob ustvarjanju smo se zabavali. Svoja očala bomo uporabili v pustnem času.

Spoznavanje življenja v preteklosti

Prvošolci ta teden spoznavamo, kakšno je bilo življenje v preteklosti. Ob tej priložnosti nas je obiskala babica našega učenca Filipa in nam predstavila veliko predmetov, ki so jih ljudje uporabljali v preteklosti. Lahko smo poskusili mleti kavo na mlinček in mešati na ročni mešalnik.  Preizkusili smo, kako težek je bil likalnik, poslušali smo glasbo z gramofona in kasetnika in telovadili na stari telovadni napravi. Najbolj veseli smo bili, ko smo lahko na pisalni stroj natipkali svoje ime.

 

 

Preberite več…

Uspehi našega karateista

V 5.a razredu smo izjemno ponosni tudi na našega karateista, Matijasa Magušo. Prejšnji vikend je uspešno položil modri trak. Iskrene čestitke!

Kaligrafska delavnica za nadarjene

4. 2. 2020 je na šoli potekala delavnica za nadarjene učence z naslovom Kaligrafija. Na delavnici so učenke spoznale, kaj je kaligrafija, kateri so pripomočki za pisanje, kako držimo pero, spoznavali smo eno izmed pisav. Na koncu je vsaka učenka lahko zapisala, kar je želela, seveda v tej novo naučeni pisavi. Učenke so bile nad delavnico navdušene, nekatere so si želele, da bi ta dejavnost bila izvedena večkrat. Nekaj utrinkov si lahko pogledate tudi na fotografijah.

 

 

Preberite več…

Rezultati zbiralne akcije papirja

Od 20. 1. 2020 do 24. 1. 2020 smo imeli na šoli 2. zbiralno akcijo starega odpadnega papirja. Tudi tokrat smo bili pridni in zbrali 2778 kg papirja. Denar, ki si ga bomo prislužili tokrat, si bomo razdelili po oddelkih. Vsota pa bo odvisna od količine zbranega papirja na posamezen oddelek, saj je tudi tokrat naš gospodar tehtal. Tokrat se je najbolje izkazal 1. B razred, sledi mu 4. A.

REZULTATI:

1. A: 125 kg; 1. B: 452 kg; 2. A: 49 kg; 2. B: 170 kg; 3. A: 108 kg; 3. B: 84 kg; 4. A: 402 kg; 4. B: 99 kg; 5. A: 110 kg; 5. B: 67,5 kg; 6. A: 114 kg; 6. B: 147 kg; 7. A: 253 kg; 8. A: 105 kg; 8. B: 64 kg; 9. A: 346 kg; 9. B: 46,5 kg; šolski sklad: 36,6 kg.

Občinsko prvenstvo v namiznem tenisu

Na občinskem prvenstvu v namiznem tenisu v kategoriji od 1. do 5. razreda je občinski prvak postal Peter Škundrić, drugo mesto pa je usvojil Mark Škundrić. V kategoriji deklic je Kaja Kelemina zasedla 3. mesto. Iskrene čestitke za dosežene uspehe.

Prvak v tenisu

PETER ŠKUNDRIĆ iz 4. a  razreda se je 1.2. 2020 udeležil odprtega prvenstva v tenisu do 10 let. Dosegel je 1. mesto v svoji kategoriji. Prav tako je tekmoval 2.2.2020  v tenisu na odprtem prvenstvu v kategoriji do 11 let. Tudi v tej kategoriji je dosegel 1. mesto.

Čestitamo!

Le tako naprej!

“Robotika je prihodnost”

V mesecu januarju se je zaključila interesna dejavnost Robotika, kjer so učenci 6. in 7. razredov samostojno programirali robote. Miha Vunderl iz podjetja Doxakey je učencem vsak teden pokazal nove zanimive ukaze, ki so navduševali učence. Spoznavali so osnovne funkcijske bloke, barvne senzorje, prevažali so pakete, robote programirali tako, da so vozili po črti, jih programirali za borbo in se spopadli v »ringu«. Ob koncu so spoznali še robotsko roko in se sami preizkusi v sestavljanju robotov.

V nadaljevanju si preberite zapise nekaterih udeležencev interesne dejavnosti. Preberite več…

Šolar na smuči

Četrtošolci smo se udeležili vseslovenske akcije ŠOLAR NA SMUČI. Na umetni snežni podlagi na Pohorju smo se naučili osnovnih zavojev. Naučili smo se varno zaustaviti ter samostojno s tekočim trakom pripeljati na vrh smučišča. Vešči smučarji po smo drveli po progi v dolino. Na tej progi bodo kmalu tekmovale tudi »zlate lisičke«. Resnično smo uživali na snegu.

 

 

 

Preberite več…

Turnir v nogometu v Celju

Učenka 4. b razreda Marie Serdinšek trenira nogomet pri NK Maribor Tabor, punce so v soboto 18.1.2020 imele turnir v Celju. Imeli so 2 skupino, kjer so starejše punce odnesle prvo mesto, mlajše so pa pristale na 5.mestu. Ampak pravijo, da ni pomembna zmaga, pač pa sodelovanje. Se že veselijo naslednjih treningov in tekem.

Srečanje z dr. Sanelo Banović

Spoštovani starši in skrbniki,

vabimo vas na srečanje z dr. Sanelo Banović,

ki bo 9. 1. 2020 ob 17.00

v okviru 2. roditeljskega sestanka v avli šole,

z naslovom

Pomen dobre komunikacije in psihičnega zdravja v vsakdanjem življenju.

Veseli bomo, če boste s svojo prisotnostjo potrdili, da vam je mar.

Božično-novoletni sejem

V četrtek, 28. 11. 2019 smo učitelji in učenci v avli šole pripravili božično-novoletni seje s krajšim kulturnim programom. Ponovno smo pokazali, kako smo ustvarjalni in da nam idej nikoli ne zmanjka. Vsem obiskovalcem se iskreno zahvaljujemo za tako množičen obisk in prispevke za šolski sklad. Želimo vam čarobne prihajajoče praznike.

 

 

 

Preberite več…

2. športni dan

16. 12. 2019 so učenci od 6. do 9. razreda preživeli 2. športni dan na drsališču Ledne dvorane. Vsi učenci so stopili na drsalke in se ob tem zelo zabavali. Veseli in ponosni so se vrnili v šolo novim zmagam naproti.

 

Čajanka na OŠ Gustava Šiliha

V ponedeljek, 16. 12. 2019  smo bili učenci drugih razredov povabljeni na čajanko na OŠ Gustava Šiliha. Posladkali smo se s piškoti in čajem. Nato smo se igrali različne socialne igre ter izdelali smrečico prijateljstva. Preživeli smo lep dopoldan in se že veselimo naslednjega srečanja.

 

 

Preberite več…

Tečaj drsanja

V sklopu športnih dejavnosti, ki smo jih v letošnjem letu izvedli s sofinanciranjem Mestne občine Maribor, so naši učenci obiskovali tečaj drsanja. V mesecu novembru in decembru so v popoldanskem času vsak dan obiskovali Ledno dvorano ter preživljali prijetne urice na ledu. S pomočjo vaditeljev drsanja so se naučili osnovnih tehnik drsanja, zaustavljanja, menjave smeri, limonice, vožnje vzvratno in po eni nogi. Bilo je zelo zabavno.

Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti tudi MOM, ki nas je finančno podprla pri izvajanju športnih aktivnosti.

 

Preberite več…

Srečanje z bodočimi prvošolci

V sredo, 11. 12. 2019, smo izvedli prvo srečanje z bodočimi prvošolci, prvošolkami in njihovimi starši. Po uvodnem pozdravu in nagovoru ravnateljice smo otrokom prebrali pravljico o jelenčku Rudolfu. Sledile so ustvarjalne delavnice. Otroci so si tekom delavnice izdelali jelenčka, ki so ga kot spomin na srečanje odnesli domov. Srečanje smo zaključili ob prigrizku.

Branje z lučko

Tudi letos smo v mesecu decembru, ko so noči najdaljše, priredili že tradicionalno

BRANJE Z LUČKO.

Slovenska pisateljica Desa Muck rada zapiše, kako na učence v šoli preži nepregledna množica ljudi (beri učiteljev), ki si domišljajo, da vedo, kaj je za otroke najboljše!

Ali je res tako, smo izvedeli iz njene humorne knjige BLAZNO RESNO O ŠOLI, ki smo jo prebirali ta četrtek zvečer.

V praznično okrašeni učilnici za slovenščino smo se zbrali ob 18.00. Posedli smo po blazinah in uživali v zgodah in nezgodah pisateljice, ki se prav rada spominja šolskih dni. Velikokrat smo se pošteno nasmejali, prav vsi pa smo si bili enotni, da smo preživeli prijeten večer!

Preberite več…

Kulturni dnevnik

Četrtošolci smo se danes udeležili drugega dogodka Kulturnega dnevnika z naslovom Plesni prepih. Najprej smo se razgibali v plesnih delavnicah, nato pa v Unionski dvorani prisluhnili še komentiranemu koncertu Boštjana Lipovška.Če je melodija tista, ki nas ponese v občutja različnih čustvenih razpoloženj, pa je ritem tisti, ki nas spodbode, da kar ne moremo več sedeti pri miru in statično zavzemati mesta zdolgočasenega in uglajenega poslušalca. Spoznali smo godala, flavto in rog.

 

 

Preberite več…

Turnir v nogometu

V četrtek, 5.12., smo se z učenkami udeležili turnirja v nogometu. Dekleta so se z dobrim nastopom uvrstila v končnico, ki je potekala danes, 11.12. Kljub dobri igri in borbenosti, jim je za las ušla bronasta medalja. Dekletom čestitamo za osvojeno 4. mesto!

Stari starši na obisku pri učencih drugih razredov

V torek, 26.11. 2019 smo drugi razredi gostili babice in dedke na delovno družabnem srečanju. Pomagali so nam pri izdelavi adventnih venčkov in božičnih okraskov za naš tradicionalni božični sejem. Skupaj smo se tudi posladkali in se imeli lepo. Dogodek smo zaključili ob petju pesmi in plesu ob zvoku harmonike.

 

 

Preberite več…

Tehniški dan za učence 1. razredov

Učenci 1. razredov so na tehniškem dnevu pridno izdelovali okraske za smrečico in za okrasitev šole ter učilnice. Družbo in pomoč pri delu so jim ponudili zaščitniki in prijatelji iz osmih razredov. Skupaj so tudi okrasili smreko v šolski avli. Bilo je lepo. Oboji si želijo še veliko druženja in sodelovanja.

Uspehi Taja v nogometu

Učenec 5.a razreda, Taj Onič, niza uspeh za uspehom. Prejšnji vikend je na nogometnem turnirju v Račah s svojo ekipo zasedel 3.mesto, ta vikend pa na nogometnem turnirju v Avstriji prav tako 3.mesto. Iskrene čestitke!

Uspeh na državnem tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni

“Večji kot je otok znanja, daljša je obala čudes.”

Ralph M. Sockman

V soboto, 16. novembra je na Srednji zdravstveni šoli v Murski Soboti potekalo 21.državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni. Udeležile so se ga tudi naše učenke: Sara Zrnić, Zala Vodušek in Tajda Polajžer iz 8. razreda.Na tekmovanje so se skrbno pripravljale in na državnem preizkusu dokazale, da o sladkorni bolezni veliko vedo.Sara Zrnić je osvojila srebrno priznanje.

Vsem trem tekmovalkam za dosežen rezultat čestitamo!

Naši učenci postali občinski prvaki

Dobra igra, medsebojno sodelovanje in borbenost so botrovali k temu, da so učenci naše šole, pod vodstvom učitelja Boruta Cotiča, osvojili 1. mesto ter postali občinski prvaki v košarki. V nadaljnjem tekmovanju jim želimo veliko uspeha. Čestitamo!!

Naši učenci so dobri tudi v šahu

V ponedeljek, 18.11., smo se z učenci udeležili področnega turnirja v šahu. Fantje so prikazali dobre igre. Naš šahovski as, Aleks Centrih, se je ponovno odlično izkazal in osvojil 2.mesto. S tem se je uvrstil na državno tekmovanje, ki bo potekalo v januarju.
Čestitke Aleks Centrih, Ayan Arslani, Alesandro Sokolov in Uroš Pešec!

Preberite več…

Sprejem prvošolcev v šolsko skupnost

V četrtek, 14. 11. 2019, so bili učenci 1. razreda sprejeti v šolsko skupnost. Na začetku prireditve so se predstavili učenci od 2. do 8. razreda. S plesom, petjem, igranjem na inštrumente in recitacijo so pripravili pozdrav prvošolcem. Po govoru ravnateljice in svečani zaobljubi prvošolcev je sledil najlepši del.
Učenci prvega razreda so dobili prijatelje iz 8. razreda, ki bodo njihovi zaščitniki in varuhi vse šolsko leto. Od njih so sprejeli tudi darilca, prav posebne svinčnike. Nekaj utrinkov s prireditve si lahko pogledate tudi na fotografijah.

Preberite več…

Tradicionalni slovenski zajtrk na naši šoli

V petek, 15.11.2019, se je naša šola, kot že toliko let doslej, priključila izvedbi »Tradicionalnega slovenskega zajtrka.«

Ob skupnem, izredno prijetnem in okusnem obedu, smo seveda upoštevali smernice zdrave prehrane, kasneje pa smo se po razredih ponovno pogovorili o pomenu rednega zajtrkovanja ter koristi uživanja zdrave, lokalne hrane.

Seveda smo, kot veleva tradicija, okusen zajtrk zaključili z zimzeleno pesmijo »čebelar«, ob spremljavi našega učitelja glasbe na kitari.

Nato smo skupaj raziskovali in ustvarjali. Nastali so krasni plakati na temo čebelarstva, pridelave medu, šestošolci pa so se lotili celo ustvarjanja zares prelepih panjskih končnic …

Po koncu prijetnega dne naj rečemo le: HVALA ZA NAŠ SUPER ZAJTRK!

In veselimo se že naslednjega prihodnje leto.

Položitev cvetja na grob Leona Štuklja

12. novembra obeležujemo rojstni dan gimnastičarja Leona Štuklja, ki bi v letošnjem letu dopolnil 121 let. Tudi letos smo obiskali njegov grob ter skupaj z učencema Ajšo Lekš in Nikom Hernahom Kajbičem, predstavnikoma šole, ter hčerko go. Lidijo Pauko položili cvetje v njegov spomin.

 

 

Preberite več…

Tretješolci v šoli v naravi

Tretješolci so od ponedeljka, 11. 11. do srede, 13. 11. 2019 imeli šolo v naravi. Bili so na Sv. Duhu na Ostrem Vrhu v CŠOD Škorpijon. Seznanili so se z mnogimi zanimivimi vsebinami. Spoznavali so osnove orientacije, iskali zaklad in opazovali zvezde. Obiskali so kmetijo in videli veliko različnih živali. Prav posebna izkušnja pa je bila seveda jahanje. Ob večerih so se igrali različne igre in se družili. Kljub temu, da nam je vreme ponagajalo smo se imeli zelo lepo.

Rastem s knjigo

Sedmošolci so tudi letos v sklopu projekta Rastem s knjigo obiskali knjižnico Nova vas. Tam so se seznanili s storitvami Mariborske knjižnice in iskanjem gradiva med knjižnimi policami, bistvo projekta pa je knjižno darilo za vsakega sedmošolca.

Učenci so dobili v dar knjigo avtorice Janje Vidmar: Elvis Škorc, genialni štor. Ob tem so si ogledali kratek in zabaven predstavitveni film, v katerem sta nastopala glavni junak in avtorica knjige. Druženje s knjigami je bilo poučno in zabavno, želimo pa si, da bi knjižno darilo učenci tudi z veseljem prebrali.

7. mednarodni otroški festival Kruševac 2019

Prejšnji četrtek, pozno zvečer, smo se Lana P., Iza, Lana G., Ajša, učiteljica Meta, učitelj Blaž in naša ravnateljica Melita Bizjak Radeljič odpeljali proti Kruševcu. Po naporni vožnji so nas že pričakale družine, pri katerih smo bivali. Ta dan smo prisostvovali pouku in se udeležili projekta zdrava hrana. Spoznali smo nekaj tipičnih srbskih jedi. Vse je bilo zelo okusno. V soboto smo se peljali na Jastrebac. Od tam pa na celodnevni pohod. Jedli smo odličen golaž, zvečer pa zakurili še taborni ogenj. V nedeljo smo dan preživeli vsak s svojo družino. V ponedeljek smo se poslovili in se odpeljali še proti Požarevcu. Obiskali smo učitelje in učence, ki v februarju prihajajo k nam. V zgodnjih jutranjih urah smo se vrnili domov. Vsi smo se imeli zelo lepo in doživetje nam bo ostalo v čudovitem spominu.

Zapisala Lana Golenko

Preberite več…

Kulturni dan

23.10. 2019 smo imeli kulturni dan.

Po predstavi in delavnicah o poklicih, ki jih je izvedlo Društvo za boljši svet, nas je obiskal pisec znanstvenofantastičnih knjig za mladino Luka Sternad, znan tudi po imenu Stan Dirdeny.

Učencem predmetne stopnje je predstavil pot nastanka knjige – od ideje, pa do končne izdaje prve knjige iz zbirke Vagabundi.

V zbirki je do sedaj izdanih 6 knjig, avtor pa pripravlja nova nadaljevanja. Še posebej pa ga je presenetila Lucija iz 6. b, ki do potankosti pozna njegova dela in ji je zato avtor podaril knjigo s svojim avtogramom.

 

Preberite več…

Mladi pohodniki smo 24. 10. 2019 opravili prvi pohod. Za jesenski izlet smo si izbrali naš hrib Pohorje in tako popoldan osvojili vrh. Pot ni bila naporna, ampak zelo zabavna. Na vrhu smo se tudi okrepčali in igrali na umetnem snegu. Komaj čakamo na naš naslednji pohod.

 

 

Preberite več…

Babice in dedki na obisku

V četrtek, 10. 10. 2019, je bil za učence 4. in 5.razredov prav poseben dan. Medse smo povabili naše babice in dedke ter se z njimi pogovarjali o zgodbah in dogodivščinah iz njihovega otroštva. Izvedeli smo marsikaj zanimivega, tudi to, da so v šolo hodili bosi in da so za kazen klečali na koruzi.

 

 

Preberite več…

Plavalni tečaj za 1. razred

Učenci prvega razreda smo se v času od 30. 9. 2019 do 11. 10. 2019, udeležili organiziranega plavalnega tečaja. Vsak dan smo se odpravili do kopališča Pristan. V garderobi smo se hitro preoblekli v kopalke, nato ogreli z različnimi vajami in že smo pričeli z učenjem in izpopolnjevanje znanja plavanja. Vsi smo bili uspešni. Za svoje znanje smo prejeli diplome.