Z odra na oder

Za nami je še eno uspešno srečanje osnovnošolskih gledaliških skupin Z odra na oder, ki je bilo letos že 23. po vrsti. Ponosni smo, da je bil tudi letos odziv na naš razpis zelo uspešen. Na gledališkem odru se je zvrstilo kar 15 predstav, v goste pa je prišlo 190 nastopajočih učencev in 40 njihovih mentorjev iz vse Slovenije, Srbije, daljne Ukrajine in celo iz Severne Makedonije. Preberite več…

Kulturni dnevnik

Četrtošolci smo se danes udeležili drugega dogodka Kulturnega dnevnika z naslovom Plesni prepih. Najprej smo se razgibali v plesnih delavnicah, nato pa v Unionski dvorani prisluhnili še komentiranemu koncertu Boštjana Lipovška.Če je melodija tista, ki nas ponese v občutja različnih čustvenih razpoloženj, pa je ritem tisti, ki nas spodbode, da kar ne moremo več sedeti pri miru in statično zavzemati mesta zdolgočasenega in uglajenega poslušalca. Spoznali smo godala, flavto in rog.

 

 

Preberite več…

Rastem s knjigo

Sedmošolci so tudi letos v sklopu projekta Rastem s knjigo obiskali knjižnico Nova vas. Tam so se seznanili s storitvami Mariborske knjižnice in iskanjem gradiva med knjižnimi policami, bistvo projekta pa je knjižno darilo za vsakega sedmošolca.

Učenci so dobili v dar knjigo avtorice Janje Vidmar: Elvis Škorc, genialni štor. Ob tem so si ogledali kratek in zabaven predstavitveni film, v katerem sta nastopala glavni junak in avtorica knjige. Druženje s knjigami je bilo poučno in zabavno, želimo pa si, da bi knjižno darilo učenci tudi z veseljem prebrali.

7. mednarodni otroški festival Kruševac 2019

Prejšnji četrtek, pozno zvečer, smo se Lana P., Iza, Lana G., Ajša, učiteljica Meta, učitelj Blaž in naša ravnateljica Melita Bizjak Radeljič odpeljali proti Kruševcu. Po naporni vožnji so nas že pričakale družine, pri katerih smo bivali. Ta dan smo prisostvovali pouku in se udeležili projekta zdrava hrana. Spoznali smo nekaj tipičnih srbskih jedi. Vse je bilo zelo okusno. V soboto smo se peljali na Jastrebac. Od tam pa na celodnevni pohod. Jedli smo odličen golaž, zvečer pa zakurili še taborni ogenj. V nedeljo smo dan preživeli vsak s svojo družino. V ponedeljek smo se poslovili in se odpeljali še proti Požarevcu. Obiskali smo učitelje in učence, ki v februarju prihajajo k nam. V zgodnjih jutranjih urah smo se vrnili domov. Vsi smo se imeli zelo lepo in doživetje nam bo ostalo v čudovitem spominu.

Zapisala Lana Golenko

Preberite več…

Kulturni dan

23.10. 2019 smo imeli kulturni dan.

Po predstavi in delavnicah o poklicih, ki jih je izvedlo Društvo za boljši svet, nas je obiskal pisec znanstvenofantastičnih knjig za mladino Luka Sternad, znan tudi po imenu Stan Dirdeny.

Učencem predmetne stopnje je predstavil pot nastanka knjige – od ideje, pa do končne izdaje prve knjige iz zbirke Vagabundi.

V zbirki je do sedaj izdanih 6 knjig, avtor pa pripravlja nova nadaljevanja. Še posebej pa ga je presenetila Lucija iz 6. b, ki do potankosti pozna njegova dela in ji je zato avtor podaril knjigo s svojim avtogramom.

 

Preberite več…

7. mednarodni festival igre

17.10. se naše učenke Lana, Iza, Lana in Ajša odpravljajo v Kruševac. Udeležile se bodo 7. mednarodnega festivala igre, pesmi in plesa. Za varno pot bosta poskrbela še učitelja Meta in Blaž. Spremljala pa jih bo tudi gospa ravnateljica Melita Bizjak Radeljič.

Finančno so nas podprli:
– trgovina Žarnica – Helena Mastnak Absec
– Unitera d.o.o. – Drago Krnic
– Avto GP – Nastja & Gregor Ploj
– Tra & Vel Velički
– Šolski sklad
– starši

Knedlbend

V tednu otroka smo četrtošolci 9.10.2019 obiskali dogodek KULTURNEGA DNEVNIKA. Na Trgu svobode smo se udeležili ustvarjalnih delavnic in igralnih aktivnosti. Kasneje smo prisluhnili uličnemu gledališču s koncertom  KNEDLBEND. Zabavali so nas s Kulinarično-glasbeno kuhno za vse generacije. Sporočilo predstave je bilo Hrana – Zdravilo – Razumevanje za boljši in nasmejani jutri. Res smo se tega dne veliko smejali, zabavali in ustvarjali. Preberite več…

Kulturna prireditev ob krajevnem prazniku

V sredo, 29.5.2019, smo v mestni četrti Nova vas sodelovali na kulturni prireditvi ob krajevnem prazniku.

Našo šolo je zastopal mladinski pevski zbor OŠ Leona Štuklja, ki je, kot običajno, odlično opravil svoje delo.
Skupaj z vrtcem Otona Župančiča, enote Lenka, Petrom Janušem in pevsko skupino Kolarič smo preživeli prijetno popoldansko druženje. Bilo je lepo.

Preberite več…

Revija mladinskih pevskih zborov Mladina poje

15. 5. 2019 je v Unionski dvorani potekala območna revija mladinskih pevskih zborov Mladina poje.

Naš mlajši mladinski pevski zbor je pod vodstvom zborovodkinje Ane Smej zapel svoj repertoar, sestavljen iz Venčka slovenskih ljudskih pesmi, Pustne pesmi in na koncu še pesmi z naslovom Sing, Sing.

Na klavirju jih je spremljal korepetitor Matej Podstenšek. Strokovna komisija je našemu zboru podala odlično oceno. Preberite več…

Obisk mag. Igorja Plohla ob zaključku Prežihove bralne značke

V ponedeljek, 13. 5. 2019, nas je ob zaključku Prežihove bralne značke obiskal mag. Igor Plohl, pisatelj in učitelj, ki je po zlomu hrbtenice pristal na invalidskem vozičku. Učencem je predstavil svojo življenjsko zgodbo iz avtobiografskega romana »Ne domišljaj si« ter slikanice o levu Rogiju, v katerih na otrokom razumljiv način predstavi invalidnost. Na srečanju z avtorjem so prisostvovali vsi učenci naše šole, saj si želimo, da bi bil vsak deležen dobrih zgodb, zapisanih v knjigah. Litovski pisatelj in ilustrator Kestutis Kasparavičius je zapisal: »Knjige imajo čudovito lastnost – pomagajo nam, da ne hitimo.« In res, današnji dopoldan nismo nikamor hiteli. Prepustili smo se Igorjevi – Rogijevi zgodbi. Preberite več…

Recitacija Kuntnerjeve pesmi Slovenec biti

V četrtek, 25.4.2019 popoldan, smo se učenke 6. in 9. razredov odpravile na OŠ Tabor I, ki je gostila proslavo mestne četrti Nova vas ob dnevu boja proti okupatorju. Predstavile smo se z recitacijo Kuntnerjeve pesmi Slovenec biti in tako obogatile zanimiv program, ki smo ga soustvarili z učenci in mentorji osnovnošolcev s Tabor I, Srpskim društvom Maribor ter mestno četrtjo Nova vas. Bilo je lepo. Preberite več…

Že 22. izvedba Z odra na oder

Za nami je že 22. srečanje osnovnošolskih gledaliških skupin. 14. 2. 2019, smo na naših odrskih deskah lahko ogledali kar 14 čudovitih predstav, ki so se vrstile čez cel dan. Zavese letošnje prireditve so se leto dni zagrnile po predstavi naše šole: »Sodobni povodni mož«.

Kot gledalci so se nam pridružili naši učenci, malčki iz bližnjega vrtca, učenci OŠ Starše,  OŠ Zg. Kungote, starši naših učencev, učitelji in gostje iz Srbije in Ukrajine ter drugi krajani.

Preberite več…

Ljubitelji gledališča

V četrtek, 14. 2., bo na naši šoli že 22. srečanje osnovnošolskih gledaliških skupin. Vabljeni v našo avlo, ki se na ta dan spremeni v gledališče. Prav tako, pa si boste lahko predstave ogledali v živo preko spleta. Povezava za ogled bo objavljena na dan prireditve na spletni strani šole. PRI OGLEDU VAM ŽELIMO VELIKO UŽITKOV.