Uspehi naših športnikov

Učenec Teodor Milošević je uspešen karateist. Na drugi tekme šolske lige je v borbah usvojil 1. mesto.

Lana Ogrinc je na državnem prvenstvu v krosu pionirke U14 zasedla 3. mesto. V krosu, ki je štel za tekmovanje občinskih reprezentanc je zmagala med letniki 2008. Prav tako je zmagala ekipa Maribora.

Čestitamo!

Uspehi našega učenca v tenisu

PETER ŠKUNDRIĆ – NAJ ŠPORTNIK NAŠE ŠOLE – se je 1.3.2020 udeležil 2. zimskega turnirja  v KOPRU. V kategoriji U 10 je postal prvak turnirja. S tem si je zagotovil udeležbo na tekmovanju Smrikva BOWL 2020, ki bo konec junija 2020 v Kopru. To tekmovanje je pravzaprav neuradno svetovno prvenstvo  v tenisu za dečke v kategoriji U 10. Petra so tudi povabili na mednarodni turnir TENIS EUROPE 2020, ki bo 16.5.2020. Peter bo takrat tekmoval v višji kategoriji  -U 12.

Ponosni smo nate, ker vedno znova s svojimi uspehi poneseš ime naše šole izven meja našega mesta.

ČESTITAMO!

Uspehi našega karateista

V 5.a razredu smo izjemno ponosni tudi na našega karateista, Matijasa Magušo. Prejšnji vikend je uspešno položil modri trak. Iskrene čestitke!

Občinsko prvenstvo v namiznem tenisu

Na občinskem prvenstvu v namiznem tenisu v kategoriji od 1. do 5. razreda je občinski prvak postal Peter Škundrić, drugo mesto pa je usvojil Mark Škundrić. V kategoriji deklic je Kaja Kelemina zasedla 3. mesto. Iskrene čestitke za dosežene uspehe.

Prvak v tenisu

PETER ŠKUNDRIĆ iz 4. a  razreda se je 1.2. 2020 udeležil odprtega prvenstva v tenisu do 10 let. Dosegel je 1. mesto v svoji kategoriji. Prav tako je tekmoval 2.2.2020  v tenisu na odprtem prvenstvu v kategoriji do 11 let. Tudi v tej kategoriji je dosegel 1. mesto.

Čestitamo!

Le tako naprej!

Šolar na smuči

Četrtošolci smo se udeležili vseslovenske akcije ŠOLAR NA SMUČI. Na umetni snežni podlagi na Pohorju smo se naučili osnovnih zavojev. Naučili smo se varno zaustaviti ter samostojno s tekočim trakom pripeljati na vrh smučišča. Vešči smučarji po smo drveli po progi v dolino. Na tej progi bodo kmalu tekmovale tudi »zlate lisičke«. Resnično smo uživali na snegu.

 

 

 

Preberite več…

Turnir v nogometu v Celju

Učenka 4. b razreda Marie Serdinšek trenira nogomet pri NK Maribor Tabor, punce so v soboto 18.1.2020 imele turnir v Celju. Imeli so 2 skupino, kjer so starejše punce odnesle prvo mesto, mlajše so pa pristale na 5.mestu. Ampak pravijo, da ni pomembna zmaga, pač pa sodelovanje. Se že veselijo naslednjih treningov in tekem.

2. športni dan

16. 12. 2019 so učenci od 6. do 9. razreda preživeli 2. športni dan na drsališču Ledne dvorane. Vsi učenci so stopili na drsalke in se ob tem zelo zabavali. Veseli in ponosni so se vrnili v šolo novim zmagam naproti.

 

Tečaj drsanja

V sklopu športnih dejavnosti, ki smo jih v letošnjem letu izvedli s sofinanciranjem Mestne občine Maribor, so naši učenci obiskovali tečaj drsanja. V mesecu novembru in decembru so v popoldanskem času vsak dan obiskovali Ledno dvorano ter preživljali prijetne urice na ledu. S pomočjo vaditeljev drsanja so se naučili osnovnih tehnik drsanja, zaustavljanja, menjave smeri, limonice, vožnje vzvratno in po eni nogi. Bilo je zelo zabavno.

Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti tudi MOM, ki nas je finančno podprla pri izvajanju športnih aktivnosti.

 

Preberite več…

Turnir v nogometu

V četrtek, 5.12., smo se z učenkami udeležili turnirja v nogometu. Dekleta so se z dobrim nastopom uvrstila v končnico, ki je potekala danes, 11.12. Kljub dobri igri in borbenosti, jim je za las ušla bronasta medalja. Dekletom čestitamo za osvojeno 4. mesto!

Uspehi Taja v nogometu

Učenec 5.a razreda, Taj Onič, niza uspeh za uspehom. Prejšnji vikend je na nogometnem turnirju v Račah s svojo ekipo zasedel 3.mesto, ta vikend pa na nogometnem turnirju v Avstriji prav tako 3.mesto. Iskrene čestitke!

Naši učenci postali občinski prvaki

Dobra igra, medsebojno sodelovanje in borbenost so botrovali k temu, da so učenci naše šole, pod vodstvom učitelja Boruta Cotiča, osvojili 1. mesto ter postali občinski prvaki v košarki. V nadaljnjem tekmovanju jim želimo veliko uspeha. Čestitamo!!

Naši učenci so dobri tudi v šahu

V ponedeljek, 18.11., smo se z učenci udeležili področnega turnirja v šahu. Fantje so prikazali dobre igre. Naš šahovski as, Aleks Centrih, se je ponovno odlično izkazal in osvojil 2.mesto. S tem se je uvrstil na državno tekmovanje, ki bo potekalo v januarju.
Čestitke Aleks Centrih, Ayan Arslani, Alesandro Sokolov in Uroš Pešec!

Preberite več…

Mladi pohodniki smo 24. 10. 2019 opravili prvi pohod. Za jesenski izlet smo si izbrali naš hrib Pohorje in tako popoldan osvojili vrh. Pot ni bila naporna, ampak zelo zabavna. Na vrhu smo se tudi okrepčali in igrali na umetnem snegu. Komaj čakamo na naš naslednji pohod.

 

 

Preberite več…

Odlični uspehi učenca 5. razreda

Učenec 5.a razreda, Taj Onič, se je v soboto, 21. 9. 2019, udeležil nogometnega turnirja Slovenia Open v Slovenski Bistrici. Z nogometnim klubom Aluminij je dosegel 1.mesto in hkrati postal naj vratar turnirja. Iskrene čestitke Taj! ?

“Športajmo in berimo”

Ob 70 letnici Mariborske knjižnice so se učenci, ki obiskujejo izbirni predmet Šport za zdravje, udeležili projekta “Športaj in beri”. Gostje so bili udeleženci in dobitniki olimpijskih medalj atlet Primož Kozmus, alpska smučarka Katja Koren in hokejist Mitja Robar. Iz pogovora s športniki so učenci dobili veliko nasvetov, kako v športu uspeti ter o pasteh in poškodbah, ki te lahko presenetijo v športni karieri.

 

 

Preberite več…

Uspehi učencev na športnem področju

V preteklem tednu so bili aktivni športniki naše šole. Na mednarodnem tekmovanju v karateju v Mariboru je Teodor Milošević, učenec 8.r v svoji kategoriji osvojil odlično 3. mesto.
Na odprtem prvenstvu v tenisu v Ljubljani, pa sta Peter Škundrić (4.r) in Mark Škundrić (3.r) v svojih kategorijah osvojila prvo oz. tretje mesto.

Čestitamo.

 

Preberite več…

Ajdin otroški tek

V petek, 6.9., so se vsi učenci naše šole udeležili Ajdinega otroškega teka. Vsi so za svoj trud prejeli majico in medaljo. Najuspešnješi trije v vsaki kategoriji pa so prejeli še dodatne nagrade.
Med njimi so iz naše šole bili: Maksimiljan Novak (3.mesto, 1.razredi), Anej Babič (3.mesto – 9.razredi), Nik Hernah Kajbič (3.mesto – 7.razredi), Monika Šijanec (2.mesto – 1.razredi), Elena Kržan (2.mesto, 2. razredi), Maša Dukarič (2.mesto – 4.razredi), Lejla Majcen (1.mesto, 2.razredi) ter Lara Čas (1.mesto – 8.razredi)

Vsem sodelujočim iskrene čestitke in se znova vidimo na Ajdinem teku prihodnje leto. Preberite več…

Področno prvenstvo v atletiki

Na področnem prvenstvu v atletiki je v teku na 600 metrov Lana Ogrinc osvojila odlično 3. mesto ter za pol sekunde zgrešila uvrstitev na finalno tekmovanje v Žalec. Čestitke.

Finale državnega prvenstva v atletiki

V sredo, 5. 6. 2019 je bilo finale državnega prvenstva v atletiki. Naša šola je sodelovala z dvema tekmovalcema. Žan Ogrinc je osvojil 3. mesto v Sloveniji v teku na 300 metrov. Vladimir Milošev pa 16. mesto v metu vortexa. Čestitke obema za odlične dosežke.

Nogometni turnir na Ptuju

V nedeljo, 19. 05. 2019, je na Ptuju potekal nogometni turnir. Na turnirju je NK Maribor-Tabor, v katerem igrata tudi Amar Mujić in Žiga Dukarić, učenca 3. b razreda, zasedel odlično prvo mesto. Vse tekme so odigrali brez poraza. V osmih tekmah, ki so jih odigrali, so prejeli le dva gola. Čestitamo.

Eurovolley tour prihaja na našo šolo

V sodelovanju z Odbojkarsko zvezo Slovenije in Odbojkarskim klubom PRO Volley bo v ponedeljek, 27.5., od 13. ure na naši šoli potekala velika promocijska akcija letošnjega Evropskega prvenstva v odbojki, ki bo premierno potekalo tudi na slovenskih tleh.
V sklopu dogodka bodo pred šolo postavljena mini odbojkarska igrišča kjer bodo lahko učenci šole in tudi obiskovalci prikazali svoje odbojkarsko znanje. Na ogled bo postavljena tudi uradna žoga prvenstva, obiskali nas bodo tudi nekateri reprezentanti, ki se bodo družili z mladimi nadobudneži ter jih učili odbojkarskih prvih.
Dogajanje bodo popestrile tudi nagradne igre, promocije sponzorjev ter praktične nagrade za tiste, ki se bodo najbolje odrezali v odbojkarskem kvizu.
V primeru slabega vremena bo dogajanje prestavljeno v šolsko telovadnico.

Se vidimo na Štuklju!

Mini pokal Leona Štuklja v gimnastiki

Za nami je 10. Mini pokal Leona Štuklja, občinsko tekmovanje v gimnastiki. Letos je na njem nastopilo 254 tekmovalcev in tekmovalk iz 14 osnovnih šol iz Maribora. Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje in čestitamo za prikazano gimnastično znanje. Rezultate najdete v priponki. Preberite več…

Državno prvenstvo v ritmični gimnastiki

V soboto, 11. 5. 2019, je v Murski Soboti potekalo državno prvenstvo v ritmični gimnastiki za skupinske sestave.
Maša Dukarič, učenka 3. b razreda, je v kategoriji mlajših deklic s svojo ekipo osvojila naslov državnih prvakinj. Čestitamo.

Državno prvenstvo v krosu za osnovne šole

V četrtek, 18.4.2019 je bilo v Velenju državno prvenstvo v krosu za osnovne šole. Naša šola se je tekmovanja udeležila s tremi tekmovalci. Žan Ogrinc je zmagal in postal državni šolski prvak v svoji kategoriji. Drugo mesto je osvojila Lana Ogrinc. Lara Čas pa je osvojila 9. mesto. Čestitamo.

Mentor: Borut Cotič Preberite več…

Uspehi našega učenca v karateju

Učenec naše šole Teodor Miloševič je na šolskem področnem tekmovanju v karateju v borbah zmagal na turnirjih, ki so bili v Selnici ob Dravi, Ljutomeru in 2-krat v Lenartu ter postal področni prvak. Čestitamo.

Državna prvakinja v krosu

Lana Ogrinc, učenka naše šole, je na državnem prvenstvu v krosu, ki je potekalo v Velenju, osvojila naslov državne prvakinje v kategoriji U12. Čestitamo.

Državni prvak v krosu

Žan Ogrinc, učenec naše šole, je na državnem prvenstvu v krosu, ki je potekalo v Velenju, osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji U14. Čestitamo.

Tečaj drsanja

Učenci prvih in drugih razredov smo v času od 18. 3. 2019 do 22. 3. 2019 uspešno in zadovoljno zaključili drsalni tečaj. Naučili smo se marsikaj novega in uživali v Ledni dvorani. Teden nam je prehitro minil.

V nadaljevanju so zbrani nekateri vtisti naših učencev: Preberite več…

Področno prvenstvo v košarki

Košarkarice naše šole so nas ponovno presenetile. Na področjem prvenstvu so osvojile tretje mesto. Čestitke za dobro igro, kjer so premagale tekmice z OŠ Miklavž.

Občinsko prvenstvo v košarki

Na občinskem prvenstvu v košarki za mlajše deklice so učenke naše šole premagale vrtnice z OŠ Tabor I ter izgubile z OŠ Ludvika Pliberška in osvojile 2. mesto. Bravo punce.

Prvenstvo osnovnih šol v alpskem smučanju

V torek, 12. 2. 2019, je na Mariborskem Pohorju potekalo prvenstvo osnovnih šol Maribora in okolice v alpskem smučanju. Našo šolo je zastopalo 10 učencev od 5. do 9. razreda. Vsi učenci so bili uvrščeni med prvo dvajseterico, najbolje se je odrezal učenec 9. razreda Gal Rak, ki je dosegel odlično 4. mesto.

Preberite več…

Turnir v košarki

V naši telovadnici je potekal kvalifikacijski turnir za občinskega prvaka v košarki za mlajše deklice. Učenke naše šole so premagale ekipo iz osnovne šole Borcev za severno mejo ter se bodo borile za občinskega in področnega prvaka. Čestitamo!

Šolar na smuči

Učenci 4.a razreda smo se 21.1.2018 udeležili vseslovenske akcije, ki se je odvijala na Pohorju.Namen te akcije je bil, da stopimo na smuči in se v enem dnevu naučimo smučati. Naučili smo se zavijanja na snegu, znamo se zaustaviti in tudi peljati s tekočim trakom na vrh hriba.Nekateri so se peljali tudi iz vrha Pohorja v dolino po Čopovi progi. Učne ure športa so nam minile, kot bi trenil z očesom. Za svoj trud smo prejeli tudi diplome.

Preberite več…

Tudi šah je doma na naši šoli

Med novoletnimi prazniki (29. 12. 2018) je učenec 7.b razreda Aleks Centrih dosegel 1. mesto na mednarodnem šahovskem festivalu za mlade v Zagrebu, ki je potekal pod častnim pokroviteljstvom Garija Kasparova.
Od 3. 1. do 6. 1. 2019 je igral v Podturnu Mednarodni spominski šahovski turnir Damir Mavrin 2019, kjer se je spet odlično odrezal. V zelo močni konkurenci je zasedel 14. mesto, in tako osvojil nagrado za najboljšega igralca – kadeta.
V soboto, 12. 1. 2019, se je Aleks Centrih udeležil 22. posamičnega OŠ državnega prvenstva v šahu (kategorija U15), kjer so sodelovali učenci v starostnem razponu od 13 do 15 let, oziroma učenci, od 7. do 9. razreda OŠ.
V izredno močni konkurenci, je na koncu zasedel odlično 7. mesto

Čestitamo!

Uspeh hokejistov v Lake Placidu

Na mednarodnih igrah mladih v Lake Placidu (ZDA) so hokejisti Maribora osvojili 3. mesto. Za ta velik uspeh je zaslužen tudi učenec naše šole Tian Friš Lorber.

ČESTITAMO!

Turnir v nogometu

Učenke naše šole so 14. 12. 2018 na finalnem turnirju v nogometu premagale vrstnice iz OŠ Borci za severno mejo, izgubile z OŠ Draga Kobala in v tekmi za 3.  mesto premagale OŠ Slave Klavore ter zasedle 3. mesto v Mariboru. Čestitamo.

Ekipna zmaga

V nedeljo,16.12.2018 se je Taj ONIČ iz 4.a razreda udeležil božičnega turnirja v nogometu v Ljubljani. Ekipa je odšla v Maribor brez poraza. Taj, ki je golman, je prejel le 4 gole na celem turnirju.
Čestitke Taju in njegovi ekipi za osvojeno 1. mesto!