Šolsko tekmovanje iz LOGIKE

V četrtek, 26. 9. 2019, je potekalo šolsko tekmovanje iz LOGIKE. Udeležilo se ga je 38 učencev od 4. do 9. razreda. Bronasto priznanje so usvojili Matic Štaher (4. A), Lana Čižić (5. A), Kaja Kelemina (5. B), Lana Purkart (6. A), Nik Hernah Kajbič (7. A), Luka Stamenković (7. A) in Tajda Polajžer (8. B). Tajda se je z doseženimi 68,42 % uvrstila na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 19. 10. 2019, na Osnovni šoli Tabor I v Mariboru. Vsem iskrene čestitke.

Šolsko tekmovanje Logična pošast

V petek, 10. 5. 2019, je bilo šolsko tekmovanje Logična pošast. Tekmovanja se je udeležilo 25 učencev od prvega do petega razreda. Dosegli so sedemnajst srebrnih in sedem bronastih priznanj ter eno priznanje za sodelovanje. Čestitamo.

33. državno tekmovanje iz Logike za osnovnošolce

Ni dovolj imeti dobro pamet.Pomembno jo je dobro uporabljati. (Rene Descartes)

Mladi logiki so jo danes, v soboto, 20.10.2018, dobro uporabljali. Gostili smo 66 najboljših logikov  17 šol iz Maribora in okolice. Tekmovali so v dveh kategorija – 7. razred in 8.ter 9.razred. Reševali so naloge s čebelami, pisanimi dežniki, kapami in prevajali iz adigejščine  (jezik, ki ga govorijo v Republiki Adigeji v Ruski federaciji in v Turčiji) in poskusili razvozlati skrivni jezik dveh deklet za pogovore o fantih.

Preberite več…

33. šolsko tekmovanje iz logike

Logično, zopet začnemo s tekmovanji iz znanja logiki! 26 tekmovalcev od 4. do 9. razreda  je  krasilo novoletno jelko z barvnimi kroglicami, ločevali so odpadke po  irsko, se ubadali z indijsko kulinariko, zlagali so žetone in ugotavljali kdo laže, ker je za kosilo jedel lignje (po obroku rakcev pa še najhujši lažnivec govori resnico).

Najboljši  iz 7., 8. in 9. razreda se uvrstijo na državno tekmovanje, ki ga bomo 20.10.2018 gostili na naši šoli.

Logična pošast

V soboto 19. 5. 2018, so se učenci od 1. do 4. razreda udeležili državnega nivoja tekmovanja iz logike Logična pošast na osnovni šoli Majšperk. Našo šolo so zastopali učenci Patrik Mičič (1.b), Matic Štaher in Leon Turk (2.a), Emma Dedić (3.a), Brina Oman (4.a) ter Erik Turk (4.b). Kljub težkim nalogam so se vsi tekmovalci odlično zabavali in se zelo trudili premagati Logično pošast in njene “pošastne” naloge.

 

19. 4. 2018 ŽAN, državni prvak v krosu

 

V četrtek je v Športnem parku Tabor potekalo Prvenstvo Slovenije v krosu za osnovne šole, kjer je skupno teklo okoli 1500 otrok. Barve naše šole so v promocijskih tekih od 1. do 4. razreda (kjer se dosežki ne objavljajo) zastopali Matijas, Angelo, Jaka, Benjamin, Ajna, Kaja in Eva. Izpostaviti velja hiter tek Matijasa iz 3.razreda, ki je ciljno črto v svoji kategoriji prečkal kot treji. V tekmovalnem delu sta v teku na 1000 metrov nastopila učenca 6.b razreda: Lara Čas in Žan Ogrinc. V veliki skupini 150 tekačev sta se odlično znašla in poskrbela za odlične rezultate. Lara je med deklicami dosegla 5. mesto, Žan pa je postal državni prvak! Po gneči tik po startu se je Žan hitro prebil v ospredje in po odličnem teku v cilj pritekel z veliko prednostjo pred tekmeci. Čestitamo in vsem želimo še veliko hitrih tekov!

Preberite več…

18. 4. 2018 Šolski plesni festival

 

V sredo je na OŠ Ljudski vrt na Ptuju potekalo plesno tekmovanje, Šolski plesni festival. V posameznih plesih (hip hop, pop in latino) so se ga udeležile tudi učenke naše šole. Med več kot 100 udeleženci so prikazale svoje plesno znanje. Plesale so: Tanaja, Tineja, Aneja, Staša, Zala V. in Sara v drugi triadi; v tretji triadi pa Nika, Tamara, Dea, Tjaša, Zala P. in Ema. Najbolj se izkazala učenka 7. razreda Tamara Cafuta, ki se je prebila vse do polfinala, kjer je osvojila 9. mesto. Med polfinalistke sta se uvrstili tudi učenki 6. razreda, Aneja Hojnik in Sara Zrnić, ki sta si ob koncu razdelili 10. mesto. Čestitamo!

 

REGIJSKO TEKMOVANJE V ŠAHU

Učenec 6.b razreda Aleks Centrih se je v ponedeljek, 11. 12., v Kamnici udeležil regijskega prvenstva v šahu. Po odličnih partijah, se je na koncu veselil prvega mesta in uvrstitve na državno prvenstvo.

Čestitamo!