Težave s spletnimi učilnicami

Učenke in učenci,

zaradi preobremenjenosti spletnih učilnic prihaja do težav z dostopanjem do le-teh. Prosimo vas, da ste potrpežljivi in poskusite večkrat.

Kolektiv OŠ Leona Štuklja Maribor vam želi uspešno delo.

OBVESTILO

Spoštovani starši in skrbniki, učenke in učenci!

S ponedeljkom, 19. 10. 2020, pričnemo z izvajanjem pouka na daljavo za vse učence od 6. do 9. razreda. Učenci od 1. do vključno 5. razreda bodo zadnji teden pred počitnicami obiskovali pouk v šoli. Dodatna obvestila boste prejeli po elektronski pošti.

Potrudimo se, da z dobrim sodelovanjem uspešno zaključimo še zadnji teden pred jesenskimi počitnicami!

Kolektiv Osnovne šole Leona Štuklja Maribor.

Vetrnice za mir

V ponedeljek, 21. 9. 2020, smo se z učenci četrtih in petih razredov v okviru mednarodnega dneva miru udeležili projekta Vetrnice za mir. Zaradi vseh zaščitnih ukrepov smo ga v letošnjem šolskem letu izpeljali v nekoliko drugačni obliki kot prejšnja leta. Vetrnice, ki smo jih izdelali pri likovni umetnosti, smo namesto v Mestnem parku, »posadili« v zunanji učilnici naše šole.

 

 

Preberite več…

Obvestilo o uporabi zaščitnih mask

Glede na obvestila MIZŠ in NIJZ v naslednjem tednu (od 21. 9. do 27. 9. 2020) na šoli veljajo naslednji ukrepi:

 1. Učenci v učilnicah ne uporabljajo mask ob upoštevanju ustrezne varnostne razdalje.
 2. Za učence od 1. do 6. razreda so obrazne maske v skupnih prostorih priporočljive.
 3. Za učence od 7. do 9. razreda so obrazne maske v skupnih prostorih obvezne.

Ostanimo zdravi!

PRVI ŠOLSKI DAN ZA PRVOŠOLCE

Prvi šolski dan je pomemben in nepozaben dan za vse prvošolčke in njihove starše. To je začetek nečesa čisto novega. Zato je bil dan poln vznemirjenja, pričakovanj, radovednosti, veselja …

Šolski prag naše šole je prestopilo 51 prvošolčkov. Skupaj s starši so se zbrali na dvorišču šole, kjer jih je pozdravila ravnateljica Melita Bizjak Radeljič. Sledil je ogled predstave gledališča Smejček o deklici Ani, ki ima zelo rada šolo. Celo poletje je komaj čakala, da se le ta začne. Saj bo tam srečala prijatelje, se učila novih stvari in z veseljem spoznavala svet okoli sebe. Na poti v šolo pa ji pot prekriža nekdo, ki bi moral iti prvič v šolo, pa se je namesto tega raje odločil, da bo prvi šolski dan nagajal vsem mimoidočim.

Po predstavi so si učenci skupaj z učitelji ogledali učilnico, se seznanili z delom v prvem razredu in ob pogostitvi malce poklepetali. Prvi šolski dan smo zaključili s pričakovanjem prijetnega in uspešnega šolskega leta.

Uspešen zaključek šolskega leta

Z današnjo radijsko proslavo smo se poslovili in uspešno zaključili še eno šolsko leto.

Bilo je drugačno, polno izzivov in novih spoznanj!

In ob koncu šolskega leta je prav, da se vsem zahvalimo za skrb, sodelovanje in podporo, energijo, trud in včasih tudi za nadzemeljske moči, ki so bile v teh časih potrebne.

Naj bodo počitnice nepozabne in polne zanimivih dogodivščin. Naj bodo prijetne in varne, z veliko pozitivne energije, veliko smeha in dobre volje!

Skrbimo za čiste zobe

Tudi v letošnjem šolskem letu so učenci I. in II. triade tekmovali v akciji SKRBIMO ZA ČISTE ZOBE. Trajala je od začetka šolskega leta do 13. marca 2020. Učenci 4.a razreda imajo najčistejše zobe. Zmagali so med vsemi omenjenimi oddelki. Vsak izmed njih si je prislužil praktično nagrado. Čestitke četrtošolcem!

Zaključno druženje z učenci in starši 4. razreda

Učenci 4.a razreda, razredničarka Dragica Ivančič in starši otrok so se 12. junija 2020 popoldan zbrali v mladinskem domu Don Bosko. Srečanje so organizirali starši, ki so pripravili zabavne športne igre. Ekipe modri, rumeni in rdeči so se pomerile v nogometu v parih, igri slepi potnik in v T-ballu. Sledil je „pica party“. Srečanje se je zaključilo s kratkim kulturnim programom učencev. Nepozabni dogodek nam bo vsem ostal v lepem spominu.

Devetošolci so se poslovili

Sanje se začnejo največkrat z učiteljem,

ki verjame v vas,

vas pritegne in dvigne na višjo raven,

včasih tudi z ostro palico,

ki ji rečemo resnica.

(Dan Ratbex)

Na valeti, ki je bila v petek, 12. junija, se je poslovila še ena generacija devetošolcev OŠ Leona Štuklja.

Dragi naši (sedaj že nekdanji) učenci!

Verjemite vase in sledite sanjam!

TEHNIŠKI DAN – 4. in 5. razred

Učenci 4. a in 4. b razreda smo imeli 26. maja 2020 TEHNIŠKI DAN na daljavo. Vemo, da so na Zemlji gore, ledeniki, morja, gozdovi…. Naša naloga je bila, da smo iz odpadnega materiala in materialov iz narave ustvarili eko sistem . Nastale so makete življenjskih okolij. V kreativnosti smo uživali vsi družinski člani.

Tudi drugošolci smo nazaj!!!

Za nami je prvi teden pouka po šoli na daljavo. Čeprav tokrat pouk izgleda malo drugače, smo vsi enakega mnenja. To smo drugošolci zapisali s kredami, kar na šolsko dvorišče. JUHUHU ŠOLA JE ZOPET TU.

VPIS V SREDNJO ŠOLO!!!

Devetošolce in njihove starše/skrbnike obveščamo o novici, ki jo je objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport:

Prijavo za vpis v srednje šole je potrebno oddati do 11. maja.
Prenos že oddanih prijav bo možen do 16. junija.
Vpis v srednje šole bo nato potekal od 30. junija do 6. julija

Izpiti nadarjenosti za vpis v tiste srednje šole, kjer je to potrebno, se bodo izpeljali v začetku junija. O natančnem datumu vas obvestimo naknadno.

NOVO: Svetovalni kotiček

Spoštovani učenci in starši,

zaradi izvedbe pouka na daljavo tudi delo šolske svetovalne službe zahteva drugačne pristope in metode dela.
Svetovalna služba vam je še vedno na razpolago za pomoč pri dilemah in vprašanjih s področja šolskega svetovalnega dela (vpisi, učne težave, postopki usmerjanja, učenci s posebnimi potrebami …).
Na voljo smo vam vsak dan preko elektronske pošte: amanda.potocnik@gmail.com.

Na spletni strani šole smo za vas ustvarili tudi novo rubriko »Svetovalni kotiček«, kjer boste našli različne uporabne informacije, zanimive povezave in gradiva. Najdete ga lahko pod zavihkom »Za učence«.

Ostanite zdravi in aktivni.

Šolska svetovalna služba:
Amanda Potočnik

VPIS V SREDNJO ŠOLO

Vse devetošolce in njihove starše/skrbnike obveščamo o naslednjem obvestilu, ki smo ga prejeli iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport glede vpisov v srednjo šolo:

Naj še enkrat povemo, da bodo srednje šole, ki še niso izvedle preizkusov nadarjenosti in so vpisni pogoj v nekatere srednješolske izobraževalne programe, v katere se želijo prijaviti vaši devetošolci, ali razgovorov z devetošolci, ki se prijavljajo za vpis v športne oddelke, te aktivnosti izvedle po izteku ukrepa začasnega prenehanja vzgojno-izobraževalne dejavnosti. Posledično bo prestavljen tudi rok za prijavo za vpis v srednje šole za prihodnje šolsko leto. O spremenjenih, natančnih datumih pa vas bomo obvestili naknadno, zato brez skrbi!

NUJNO OBVESTILO!!!

Iz medijev smo izvedeli, da se s ponedeljkom za 14 dni zapirajo vse šole in vrtci v Sloveniji.

Vse nadaljnje informacije vam bomo posredovali takoj, ko bomo prejeli ustrezne usmeritve iz MIZŠ.

Vodstvo OŠ Leona Štuklja Maribor

2. zbiralna akcija odpadnega jedilnega olja

» KDOR HODI Z NARAVO, NE ZGREŠI POTI« je naš EKO slogan že vrsto let.

Z drugo akcijo zbiranja odpadnega jedilnega olja smo to načelo vsekakor potrdili.

Zbrali smo rekordnih 213,7 litrov odpadnega jedilnega olja, iz katerega bodo nastale

okolju prijazne sveče.

Narava nam je hvaležna, da to olje ni končalo v kanalizaciji, saj vemo, da 1 liter

odpadnega olja onesnaži kar 1.000 litrov vode.

VARUJMO VODO IN OKOLJE!

Naslednja akcija bo v mesecu maju.

2. naravoslovni dan

V torek 3. marca so učenci 6., 8. in 9. razreda izvedli 2. naravoslovni dan. Učenci 7. razreda so imeli pouk, ker so ta dan že realizirali v šoli v naravi.

V 6. razredu so se seznanili s problemom odpadkov, njihovo ločevanje in recikliranje. Delavnico je vodila ga. Irena Bartok iz podjetja Snaga.

» Oh, ta ljubezen » pa je bila tema osmošolcev. Na zanimiv in poučen način sta jo predstavili študentki psihologije.  Za devetošolce so delavnico » Za življenje« izvajali študentje medicine. Učence so naučili temeljnih postopkov oživljanja, zaustavljanje krvavitev in imobilizacijo.

PRIPOROČILA!!!

Spoštovani starši!

Glede na ugotovljene primere okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2 v sosednjih državah (Italija, Avstrija, Hrvaška) ter na podlagi navodil in usmeritev Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, vas prosimo za dosledno izvajanje splošnih in specifičnih preventivnih ukrepov za preprečevanje okužbe. Ukrepi, podani s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, so dostopni na povezavi https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019.

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

 • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
 • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
 • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
 • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
 • Redno si umivamo roke z milom in toplo vodo (vsaj 1 minuto).
 • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje oziroma razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
 • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
 • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Preberite več…

Pustna očala

PUST je čas, ko se napravimo v pustno šemo, maškaro. Člani oblikovalnega krožka smo si naredili PUSTNA OČALA. Potrebovali smo le svoje roke, škarje in flomastre. Ob ustvarjanju smo se zabavali. Svoja očala bomo uporabili v pustnem času.

Spoznavanje življenja v preteklosti

Prvošolci ta teden spoznavamo, kakšno je bilo življenje v preteklosti. Ob tej priložnosti nas je obiskala babica našega učenca Filipa in nam predstavila veliko predmetov, ki so jih ljudje uporabljali v preteklosti. Lahko smo poskusili mleti kavo na mlinček in mešati na ročni mešalnik.  Preizkusili smo, kako težek je bil likalnik, poslušali smo glasbo z gramofona in kasetnika in telovadili na stari telovadni napravi. Najbolj veseli smo bili, ko smo lahko na pisalni stroj natipkali svoje ime.

 

 

Preberite več…

Kaligrafska delavnica za nadarjene

4. 2. 2020 je na šoli potekala delavnica za nadarjene učence z naslovom Kaligrafija. Na delavnici so učenke spoznale, kaj je kaligrafija, kateri so pripomočki za pisanje, kako držimo pero, spoznavali smo eno izmed pisav. Na koncu je vsaka učenka lahko zapisala, kar je želela, seveda v tej novo naučeni pisavi. Učenke so bile nad delavnico navdušene, nekatere so si želele, da bi ta dejavnost bila izvedena večkrat. Nekaj utrinkov si lahko pogledate tudi na fotografijah.

 

 

Preberite več…

Rezultati zbiralne akcije papirja

Od 20. 1. 2020 do 24. 1. 2020 smo imeli na šoli 2. zbiralno akcijo starega odpadnega papirja. Tudi tokrat smo bili pridni in zbrali 2778 kg papirja. Denar, ki si ga bomo prislužili tokrat, si bomo razdelili po oddelkih. Vsota pa bo odvisna od količine zbranega papirja na posamezen oddelek, saj je tudi tokrat naš gospodar tehtal. Tokrat se je najbolje izkazal 1. B razred, sledi mu 4. A.

REZULTATI:

1. A: 125 kg; 1. B: 452 kg; 2. A: 49 kg; 2. B: 170 kg; 3. A: 108 kg; 3. B: 84 kg; 4. A: 402 kg; 4. B: 99 kg; 5. A: 110 kg; 5. B: 67,5 kg; 6. A: 114 kg; 6. B: 147 kg; 7. A: 253 kg; 8. A: 105 kg; 8. B: 64 kg; 9. A: 346 kg; 9. B: 46,5 kg; šolski sklad: 36,6 kg.

“Robotika je prihodnost”

V mesecu januarju se je zaključila interesna dejavnost Robotika, kjer so učenci 6. in 7. razredov samostojno programirali robote. Miha Vunderl iz podjetja Doxakey je učencem vsak teden pokazal nove zanimive ukaze, ki so navduševali učence. Spoznavali so osnovne funkcijske bloke, barvne senzorje, prevažali so pakete, robote programirali tako, da so vozili po črti, jih programirali za borbo in se spopadli v »ringu«. Ob koncu so spoznali še robotsko roko in se sami preizkusi v sestavljanju robotov.

V nadaljevanju si preberite zapise nekaterih udeležencev interesne dejavnosti. Preberite več…

Srečanje z dr. Sanelo Banović

Spoštovani starši in skrbniki,

vabimo vas na srečanje z dr. Sanelo Banović,

ki bo 9. 1. 2020 ob 17.00

v okviru 2. roditeljskega sestanka v avli šole,

z naslovom

Pomen dobre komunikacije in psihičnega zdravja v vsakdanjem življenju.

Veseli bomo, če boste s svojo prisotnostjo potrdili, da vam je mar.

Božično-novoletni sejem

V četrtek, 28. 11. 2019 smo učitelji in učenci v avli šole pripravili božično-novoletni seje s krajšim kulturnim programom. Ponovno smo pokazali, kako smo ustvarjalni in da nam idej nikoli ne zmanjka. Vsem obiskovalcem se iskreno zahvaljujemo za tako množičen obisk in prispevke za šolski sklad. Želimo vam čarobne prihajajoče praznike.

 

 

 

Preberite več…

Čajanka na OŠ Gustava Šiliha

V ponedeljek, 16. 12. 2019  smo bili učenci drugih razredov povabljeni na čajanko na OŠ Gustava Šiliha. Posladkali smo se s piškoti in čajem. Nato smo se igrali različne socialne igre ter izdelali smrečico prijateljstva. Preživeli smo lep dopoldan in se že veselimo naslednjega srečanja.

 

 

Preberite več…

Srečanje z bodočimi prvošolci

V sredo, 11. 12. 2019, smo izvedli prvo srečanje z bodočimi prvošolci, prvošolkami in njihovimi starši. Po uvodnem pozdravu in nagovoru ravnateljice smo otrokom prebrali pravljico o jelenčku Rudolfu. Sledile so ustvarjalne delavnice. Otroci so si tekom delavnice izdelali jelenčka, ki so ga kot spomin na srečanje odnesli domov. Srečanje smo zaključili ob prigrizku.

Branje z lučko

Tudi letos smo v mesecu decembru, ko so noči najdaljše, priredili že tradicionalno

BRANJE Z LUČKO.

Slovenska pisateljica Desa Muck rada zapiše, kako na učence v šoli preži nepregledna množica ljudi (beri učiteljev), ki si domišljajo, da vedo, kaj je za otroke najboljše!

Ali je res tako, smo izvedeli iz njene humorne knjige BLAZNO RESNO O ŠOLI, ki smo jo prebirali ta četrtek zvečer.

V praznično okrašeni učilnici za slovenščino smo se zbrali ob 18.00. Posedli smo po blazinah in uživali v zgodah in nezgodah pisateljice, ki se prav rada spominja šolskih dni. Velikokrat smo se pošteno nasmejali, prav vsi pa smo si bili enotni, da smo preživeli prijeten večer!

Preberite več…

Stari starši na obisku pri učencih drugih razredov

V torek, 26.11. 2019 smo drugi razredi gostili babice in dedke na delovno družabnem srečanju. Pomagali so nam pri izdelavi adventnih venčkov in božičnih okraskov za naš tradicionalni božični sejem. Skupaj smo se tudi posladkali in se imeli lepo. Dogodek smo zaključili ob petju pesmi in plesu ob zvoku harmonike.

 

 

Preberite več…

Tehniški dan za učence 1. razredov

Učenci 1. razredov so na tehniškem dnevu pridno izdelovali okraske za smrečico in za okrasitev šole ter učilnice. Družbo in pomoč pri delu so jim ponudili zaščitniki in prijatelji iz osmih razredov. Skupaj so tudi okrasili smreko v šolski avli. Bilo je lepo. Oboji si želijo še veliko druženja in sodelovanja.

Uspeh na državnem tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni

“Večji kot je otok znanja, daljša je obala čudes.”

Ralph M. Sockman

V soboto, 16. novembra je na Srednji zdravstveni šoli v Murski Soboti potekalo 21.državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni. Udeležile so se ga tudi naše učenke: Sara Zrnić, Zala Vodušek in Tajda Polajžer iz 8. razreda.Na tekmovanje so se skrbno pripravljale in na državnem preizkusu dokazale, da o sladkorni bolezni veliko vedo.Sara Zrnić je osvojila srebrno priznanje.

Vsem trem tekmovalkam za dosežen rezultat čestitamo!